Pand Paulus
Korte Haven 125
3111 BH Schiedam

In het hart van historisch Schiedam is vanaf de jaren negentig een grote groep kunstenaars verenigt.
Onder de noemer van Stichting KunstWerkt (sKw) worden allerhande activiteiten ondernomen waarbij het maken en het genieten van kunst centraal staat.
Pand Paulus is de thuishaven van de Schiedamse kunstenaars, verenigd in Stichting Kunstwerkt. Jaarlijks vinden daar meerdere tentoonstellingen plaats die een min of meer experimenteel karakter kennen.
Alle aangesloten leden zijn professionele kunstenaars, waarvan het merendeel hun ateliers in Schiedam hebben. sKw is mede door een ruimhartige ondersteuning van gemeentelijke overheid en plaatselijk bedrijfsleven al jarenlang bewoner van het Pand Paulus, een markant historisch pand waar de exposities gedurende het gehele jaar plaats vinden.

Gemiddeld zijn er zo’n 10 tentoonstellingen op jaarbasis.
Naast het organiseren van exposities biedt sKw gelegenheid om als professionals onder elkaar ideeën, adviezen en inspiratie te delen.

Om de betrokkenheid met de plaatselijke bewoners te vergroten is sKw ook actief in een groot educatief project dat vanaf 2010 is opgestart. sKw is ook bij tal van evenementen actief, zoals tijdens  North Sea Jazz de jaarlijkse Brandersfeesten enz.
.
Lidmaatschap
De kosten van het lidmaatschap bedragen € 75,- per jaar excl. BTW.
Om lid te kunnen worden van sKw vindt er een ballotage plaats
Om als professioneel kunstenaar, deelnemer te kunnen worden van Stichting Kunstwerkt, wordt er een ballotage procedure gehanteerd.

.

Open Ateliers:

Overzichtstentoonstelling van de Open Ateliers
Overzicht van de aan de atellierroute deelnemende Schiedamse kunstenaars
http://agendavanschiedam.nl/exposities
Piet Paaltjens-wandeling
 vanaf de maand mei vindt de PP-wandeling 2x per maand plaats en wel op de 1e en 3e zondag van de maand:
De wandeling begint om 14.00 uur bij Kunstencentrum Pand Paulus aan de Korte Haven 125. Dit is ook rond 15.30 uur het eindpunt, waarbij deelnemers ontvangen worden met koffie en thee en bovendien de tentoonstelling in Pand Paulus kunnen bezoeken. Deelname aan de wandeling is gratis.

marcelteunissen-radio-rijnmond
Onder leiding van architectuur-historicus drs Marcel Teunissen door de Schiedamse binnenstad langs gebouwen en plekken die een rol van betekenis hebben gespeeld in het leven van de predikant Francois HaverSchmidt (1835-1894), beter bekend als de dichter Piet Paaltjens.


Geopend tijdens tentoonstellingen:
vrijdag, zaterdag en zondag
steeds van 13.00 tot 17.00 uur
Eigen expositieruimte
Pand Paulus
Korte Haven 125
3111 BH Schiedam

Adresgegevens
Stichting KunstWerkt
Postbus 847
3100 AV Schiedam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.stichtingkunstwerkt.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin