Emmasingel 31
 5611 AZ Eindhoven

.
Philips Historische Producten
Het Fabriekje in het centrum van Eindhoven, de plaats waar Philips in 1891 begon, is na een grondige renovatie veranderd in het prachtige Philips museum. Voor het gebouw is een imposante glazen galerij gebouwd. Met de renovatie en de zo kenmerkende glazen façade is het fabriekje als het ware in een vitrine gezet.
Het oorspronkelijke pand, een rijksmonument, is intact gebleven. Het gebouw waar het Philips museum in gevestigd is, heeft een rijke historie.
.

Olga Coolen, directeur Philips museum: "iedere dag blijkt dat de verhalen van Philips een onuitputtelijke bron voor exposities, science workshops, lezingen, educatieve programma's en rondleidingen zijn. Daar gaan we enthousiast mee verder."

philipsmuseum

tentoonstelling
Mission Eureka
Ontdek de onderzoeker in je zelf!
Mission Eureka is een innovatief familiespel over 100 jaar Philips uitvindingen in het Philips museum, voor iedereen vanaf 8 jaar.

Je speelt Mission Eureka op een iPad, in een team van 2, 3 of 4 personen. Op diverse plekken in het Philips museum maakt de iPad connectie met een speltafel en start er een interactief groepsspel met kennisvragen, puzzels en spellen. br.

De ontwikkeling van wetenschap en technologie heeft vele duizenden Philips producten voortgebracht.
In de tentoonstelling Philips Historische Producten wordt de ontwikkeling van de productcategorieën geïllustreerd met soms unieke, veelal werkende apparaten. Als bezoeker krijgt u een goed beeld van het historisch erfgoed van Philips vanaf haar ontstaan in 1891.

Philips & Co, de kiem van een wereldconcern.

 Op 27 april 1891 koopt Gerard Philips aan de Vrijstraat in Eindhoven voor 12.150 gulden een leegstaand fabrieksgebouw. Spoedig hierna, op 15 mei 1891, wordt de firma 'PHILIPS & CO' opgericht, die van start gaat met de productie van kooldraadlampen.

Daarbij wordt ook aandacht besteed aan ontwikkelingen en omstandigheden buiten Philips, die de aanzet hebben gegeven tot een range van nieuwe Philips producten.
Tevens verzorgt het Philips Museum Eindhoven de restauratie en conservering van Philips apparaten, die wegens ruimtegebrek geen plaats hebben gevonden in de tentoonstelling. Daarbij is de inventarisatie en documentatie van de Philips apparaten belangrijk.

Philips museum
 Emmasingel 31
 5611 AZ Eindhoven

 Tel. +31 (0)40 235 90 30
 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.philipsmuseumeindhoven.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin