Weststraat 1
Den Helder

.
Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

 Het Nationaal Reddingmuseum beslaat drie verdiepingen waar alle museale voorwerpen mooi zijn uitgestald. Bij de ingang is een winkel en op de tweede verdieping bevindt zich een koffiehoek met prachtig uitzicht op de museumsteiger.

Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en 'overleven' te maken heeft. In het museum staan o.a. de motorreddingboot Twenthe, motorstrandreddingboot Ubbo en roeireddingboot nr.15.
.


Er valt veel te beleven in en om het reddingmuseum Dorus Rijkers
Neem plaats in de windtunnel, voel hoe windkracht 10 aanvoelt en kijk op een beeldscherm hoe je er uitziet in harde wind!.

Leer de wereld van de Morsetekens verkennen. Aan de hand van beeldinstructies kun je een bericht in Morse versturen. In de Radiohut kan je op het telexapparaat je bericht teruglezen
Heldenspel
Met computeranimaties kun je ontdekken of jij een goede redder bent. Je wordt getest op moed, vakkennis, behendigheid en vakkennis.
Wipperspel
Probeer een lijnwerptoestel te bedienen en met de joystick de lijn over het schip in nood te schieten. Daarbij moet je rekening houden met de windkracht en de windrichting.


Voor het museum liggen historische reddingboten als Insulinde (1927), Johan de Witt (1941), Prins Hendrik (1951), Javazee (1967) en Tjerck Hiddes (1975).
De Johan de Witt maakt dagelijks - maar niet in de winter - tussen 13:00 en 16:00 uur rondvaarten in de Binnenhaven. Vaartochten met de andere boten zijn op afspraak mogelijk.
Duur van de tocht: ca 20 minuten.
Reservering niet nodig.


Openingsuren: di t/m zondag 10.00 – 17.00 uur
1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten

Oude Rijkswerf Willemsoord
Weststraat 1
Den Helder
tel. 0223-618320
www.reddingmuseum.nl
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.reddingmuseum.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin