Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder

In 50 jaar is er heel veel veranderd bij het Marinemuseum. In 1962 begonnen op een zolderverdieping met nog geen 500 voorwerpen, is het museum anno 2015 uitgegroeid tot een middelgroot museum met meer dan 35.000 objecten in de collectie.


Officiele Mobiele Editie
De Koninklijke Marine houdt haar geschiedenis en tradities op allerlei manieren in ere. Veel schepen hebben een naam waaraan een verhaal is verbonden. In het Marinemuseum in Den Helder is de marinegeschiedenis tastbaar aanwezig. De mariniers hebben een eigen museum in Rotterdam én hun eigen muziektraditie.
De taken van de marine zijn in de loop van de eeuwen ingrijpend veranderd. Hierover is veel geschreven. De geschiedenispagina's geven u een kort inleidend overzicht van de marinegeschiedenis. Wilt u dieper ingaan op de marinegeschiedenis dan kunt u terecht bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH).
In de vroegere Geschutsmakerij op het Oude Rijkswerf terrein, voorheen de zetel van de Traditiekamer Willemsoord, is  de permanente tentoonstelling Schip en Werf te zien. Ruim 2000 vierkante meter tentoonstellingsruimte gevuld met de bijzondere wereld van de marinetechniek en de geschiedenis van de marine-onderhoudsbedrijven. Scheepsbouw, voortstuwing, bewapening en navigatie zijn maar een paar termen die de inhoud van deze presentatie weergeven.
De expositie vraagt vooral een actieve inbreng van de bezoeker, die aan de hand van allerlei proeven en spellen zelf de verschillende technieken zal kunnen doorgronden.

Marinemuseum
Interactieve attracties
Het Marinemuseum in Den Helder brengt de geschiedenis van de marine in beeld. Belangrijk onderdeel van het museum zijn de 3 museumschepen: de onderzeeboot Tonijn, het ramschip Schorpioen en de mijnenveger Abraham Crijnssen.


 geleidewapenfregat De Ruyter
Het brughuis De Ruyter is een van de nieuwste attracties van het museum. Hier ervaart u de windkracht van de 3D-radar. Ook krijgt u op de brug een kijkje in het optreden van de Zeestrijdkrachten in het jaar 2011. Jong en oud kan zelf aan het werk in de interactieve expositie Schip en Werf. Hier kunt u klinken, lassen, touwknopen, lading hijsen of het geschut bedienen.

Tentoonstellingen in het Marinemuseum
Voorname onderdelen van het museum zijn de onderzeeboot 'Tonijn', het ramschip 'Schorpioen' en de mijnenveger 'Abraham Crijnssen' die ook voor het publiek zijn geopend.
Volg de ontwikkeling van het marineschip en maak kennis met verschillende marinehelden zoals Michiel de Ruyter, Jan van Speyk en Karel Doorman.Openingstijden
Ma t/m vrij: 10.00 - 17.00 u.
Za, zon- en feestdagen: 12.00 - 17.00 u
De kassa sluit om 16.30.
nov t/m april op maandag gesloten.
gesloten op 25 dec en op 1 jan
Eerste en Tweede Paasdag geopend
.

Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder
0223 657534
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.defensie.nl/onderwerpen/musea
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin