Havenweg 1
1779 XT Den Oever

.
Komt u speciaal (en van ver) voor de Vikingen naar Den Oever, bel dan eerst even!
Sinds 2004 zijn de zilverschatten van Wieringen te zien in het Informatiecentrum Vikingen (VIC) te Den Oever.
In een bijzondere expositie wordt nader ingegaan op de inhoud en herkomst van de onderdelen van de zilvervondsten, het verblijf van de Vikingen op Wieringen en de relaties met de lokale bewoners en de handel van de Noormannen. Aanvullend op de tentoonstelling is een ondersteunende videofilm aanwezig. Ten slotte kunt u zich in bepaalde onderdelen van de tentoonstelling verder verdiepen met behulp van de aanwezige digitale informatie.
.

Dit jaar zullen wij de Vikingdagen weer organiseren. Opgaves voor deelname kunnen verstuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.waar u ook terecht kunt voor informatie!

Tentoonstelling Friezen en Vikingen op Wieringen
In onze tentoonstellingsruimte is een permanente tentoonstelling ingericht waarbij uiteraard de beide vikingschatten van Westerklief centraal staan. Verder worden de verhalen achter de opzienbarende vondsten verteld aan de hand van veelal originele voorwerpen uit de Vikingtijd (ca. 800-1100 na Christus):
         * zilver in de economie van de Vikingtijd
         * Wieringen als handelslocatie op de reizen naar en van Dorestad, Denemarken en Engeland
         * handelsproducten van de Vikingen en Friezen
         * wapens van Vikingen, Franken en Friezen
         * een schaalmodel (5 meter lang) van een van de Skuldelevschepen uit Roskilde, Denemarken.
Het is mogelijk om vanuit het VIC excursies over het voormalig eiland Wieringen te ondernemen, waarbij u diverse andere bezienswaardigheden kunt bezoeken. Wanneer u bij ons langs komt kunnen onze medewerkers u hier alles over vertellen. Wilt u online informatie, kijk dan ook eens op de toeristische site van Wonderlijk Wieringen of de VVV
http://www.vvvkopvannoordholland.nl/
http://www.wonderlijkwieringen.nl/hetgeheimewaddeneiland/


Archeologie in het Noord-Hollandse kustgebied
Ruim tweeduizend jaar geleden lag er aan de kust van Noord-Holland een fascinerend landschap met strandwallen, kwelders, geulen en kreken. In dit boek wordt de
geschiedenis van de oude kustbewoners verteld.
Prijs: € 19,95 (excl. € 6,60 verzendkosten)

Dit boekje beoogt een relatief onbekende periode uit de geschiedenis van de Kop van Noord-Holland toegankelijk te maken voor een breed publiek en is in het bijzonder gedacht voor het gebruik ten behoeve van de eigen bewoners van de regio. Daarom wordt tevens inzicht verschaft in de zichtbaar cultuurhistorische elementen uit de vroege Middeleeuwen in het tegenwoordige landschap.
Prijs: € 3,75 (excl. € 2,50 verzendkosten)



geopend
Het Informatiecentrum is vanaf 1 mei t/m 30 september iedere woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur geopend. Vanaf 1 oktober tot 30 november en van 1 maart tot 30 april is het centrum op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend.
Entreeprijzen: volwassenen € 3,50
Kinderen 6-12 jaar € 2,50
Kinderen tot 6 jaar gratis
Komt u speciaal (en van ver) voor de Vikingen naar Den Oever, bel dan eerst even
Het VIC steunt voor de openstelling volledig op vrijwilligers. Door omstandigheden kan het voorkomen dat de tentoonstelling een ochtend of middag gesloten is. Het zou vervelend zijn als u voor niets komt.

Het Informatiecentrum is vanaf 1 mei t/m 30 september iedere woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend. Vanaf 1 oktober tot 1 april is het centrum op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend.

contact met het VIC
Havenweg 1
1779 XT Den Oever

T 0227 51 04 67
b.g.g. 0224 21 42 37
of 06 1262 1501
http://www.vikingen.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin