Uiterweg 32
1431 AN Aalsmeer

.
Historische Tuin Aalsmeer
Aalsmeer. Een naam die onverbrekelijk verbonden is met bloemen en planten. De bloementeelt in Aalsmeer is natuurlijk niet van de ene dag op de andere ontstaan. Ons museum voert u terug tot het begin van de 17e eeuw. Toen legde men zich toe op het telen van fruitbomen. Op de ruimte daaronder teelde men aardbeien. Aan het eind van de 19e eeuw gingen de kwekers in Aalsmeer over op het telen van buitenbloemen en kort daarna op het telen van bloemen in kassen.
.

. Veiling
Op veilingdagen draait de oude veilingklok uit Bloemenlust weer voor passanten. De veilingmeester start om 15.00 uur de veilingklok uit veiling Bloemenlust. Diverse planten en bloemen worden weer geveild voor de liefhebber.
De Tuin biedt de gelegeheid tot een wandeling waarbij tevens de bezienswaardigheid van de perenboom met 13 soorten peren bekeken kan worden.
.

.

.

About the Historische Tuin Aalsmeer
The Historical Garden Aalsmeer shows the public how the famous flower nurseries were founded.
We have a collection of plants which were the most important of the history of the nursery man. It started with the growing of fruittrees like apples and pears and strawbarries. Whe also have a collection of lilacs, forin Aalsmeer growers forced lilacs to flower in winter. And whe have roses and are specialized in old cutroses.
.


.

historischetuin.aalsmeer

Opening seizoen
april
rozenweekend
Aalsmeer Flower Festival.
juni lees officiele website
Rozenveilingen
Tijdens dit weekend vinden om 15.00 uur speciale rozenveilingen plaats op de oude Bloemenlusttklok uit 1930. Een unieke kans om zelf uw rozen in te kopen op de klok.
Aalsmeer Flower Festival.
Tijdens dit weekend is er in heel Aalsmeer heel wat te doen op het gebied van bloemen en planten. U kunt met een oude bus naar de diverse locatie gebracht worden. Natuurlijk kunt vU de rozen bezichtigen en kopen bij Belle Epoque, bloemschikken bij het Boerma instituut, foto's bewonderen bij het Fort Kudelstaart en bij de molen in het centrum wordt een van Gogh mozaiek gemaakt.
http://www.aalsmeerflowerfestival.nl/
.

Visiting hours and entrance fees: 
The garden is open from April till October
Monday closed
Tuesday till Friday 10.00 - 16.30 hour
Saturday and Sunday 13.30 -16.30 hour
.

Uiterweg 32
1431 AN Aalsmeer

tel/fax : 0297-322562
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.htaalsmeer.org/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin