Strandweg 2 (gebouw Rotonde)
2042 JA Zandvoort

.

 Zandvoort heeft twee musea waarvan het Juttersmu-ZEE-um er één van is. Het mu-ZEE-um is in mei 2000 opgericht door Victor Bol. Sinds de opening hebben inmiddels al  280.000 bezoekers het mu-ZEE-um bezocht. In de jaren is de ruimte verdubbeld en zijn er vijf zoutwater aquaria geplaatst. De vissen komen als een postzegeltje binnen en worden als ze té groot zijn teruggeplaatst in zee.
Veel van wat de zee ooit heeft weggenomen, keert hier in Zandvoort weer terug aan land.
.


. In de vitrines van het mu-ZEE-um liggen grote en kleine botten van onder andere Mammoets.

In het filmzaaltje draait continu informatiefilms en de zeevissen in het aquarium zijn altijd een leuke trekker. Voor de allerkleinste is er een kijkdoos, kleurplaten en tastkastjes aanwezig.

Jutten
Eigenlijk is jutten een vorm van jatten want alles wat je op het strand vindt is eigendom van de burgemeester van Zandvoort. Jutten is eigenlijk heel spannend want je raapt iets op van het strand waarvan je niet weet wie de eigenaar is.
 Parfum, aanstekers, een mammoettand, hele en halve poppen, oud oorlogsmateriaal, schoenen, speelgoed, brillen, flessenpost, resten van schepen of vliegtuigen, een stukje metaal van een NASA-raket; je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in het Juttersmu-ZEE-um.
.


.


.

 Het Juttersmu-ZEE-um is kleinschalig en wordt draaiende gehouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Er is eigenlijk te veel om op te noemen dus… kom gezellig langs!


foto:Uitleg van vrijwilliger Geert bij het hoge aquarium.

.

Het mu-ZEE-um ontvangt graag (school) groepen en verjaardagspartijtjes buiten de openingstijden. Afhankelijk van de leeftijden bestaat zo’n bezoek uit ca. 15 minuten rondkijken en/of  45 minuten juttersverhalen.
De entree is gratis maar iets in de giftenpot wordt gewaardeerd.

Het mu-ZEE-um doet GEEN strandritten, vistochten.
Zie hiervoor  Strandactief, deze organisatie staat geheel los van het mu-ZEE-um.
http://www.strandactief.nl/

De vaste openingstijden zijn: 
woensdag 13.30 - 16.00 uur
zaterdag en zondag van 12.00 - 16.00 uur
Afspraken kunnen alleen telefonisch gemaakt worden tijdens de openingsuren.
.
Strandweg 2 (gebouw Rotonde)
2042 JA Zandvoort

tel: 023 - 571 22 21
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.juttersmuseum.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin