Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum

.
Museum Hilversum is een geheel nieuw museum, dat voortkomt uit het Goois Museum en het Dudok Centrum.
Achter het oude raadhuis, waarin het Goois Museum al gevestigd was, is een nieuwe 'vleugel' gebouwd door Hans Ruijssenaars van de Architectengroep.
Het museum organiseert tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen en workshops.
.

De kern van de historische collectie, de Gooise kunst en kunstnijverheid en de topografisch-historische atlas, is als goed bewaarde schat in de depots terug te vinden. Ook op het gebied van architectuur zijn juweeltjes in de collectie terug te vinden, zoals de zogenaamde Dudok Mobilia en de fotocollectie van persfotograaf Stevens.
Eigenlijk is de collectie van Museum Hilversum buiten de muren van het gebouw en het depot te vinden. Want het museum wil informatie geven over de gebouwde omgeving en het landschap van nu.
.
Dudok Dependance
.

In het Hilversumse raadhuis (1931), het wereldberoemde monument van Willem Marinus Dudok (1884-1974), is een tentoonstelling te zien over het werk en het leven van deze architect. Dudok heeft als gemeentearchitect een groot stempel op Hilversum gedrukt. Niet alleen door zijn gebouwen, maar ook door zijn stedenbouwkundige plannen. Ook zijn werk buiten Hilversum, bijvoorbeeld in Velsen is in de tentoonstelling te zien.
.

. Natuurstad in Schoonheid is een uitspraak over Hilversum van de architect H.Th. Wijdeveld (1885-1987). Het geeft in één zin de essentie van Hilversum en van de vaste tentoonstelling weer: Hilversum ligt in een prachtige groene omgeving, is ondanks het ontbreken van stadsrechten met zijn ruim 82.000 inwoners een echte stad en bovendien is Hilversum een mooie stad, met onder meer een indrukwekkende hoeveelheid bijzondere architectuur.
In het souterrain van het museum krijgt de bezoeker een beeld van de snelle groei van Hilversum vanaf 1850 tot heden.

@museumhilversum


Dudok in Hilversum
“Kijk naar mijn werk, dan weet je wie ik ben” zei architect Willem Marinus Dudok (1884-1974). De beroemde Hilversumse architect was eigenzinnig en wist precies wat hij wilde. De route ‘Dudok in Hilversum’ leidt u langs een groot aantal van zijn prachtige bouwwerken. Meer dan 50 jaar heeft Dudok zijn sporen achter gelaten in Hilversum onder andere als Hoofd Publieke Werken (vanaf het jaar 1915). Dudok is bijzonder trots op deze functie en op die van architect.

De route ‘Dudok in Hilversum’ voert ondermeer langs zijn Raadhuis, woningbouwcomplexen, een sporttribune, een badhuis en een pompgemaal. Het geeft tevens de veelzijdigheid van deze Hilversumse bouwmeester weer.
.


Wie de route volgt met een smartphone (mobiele telefoon met internet) kan via de QR codes op de gebouwen extra informatie tot zich nemen. Deze route met QR codes werd uitgezet in samenwerking met Oneindig Noord-Holland.
Groepen en individuelen kunnen op afspraak een rondleiding boeken, dit kan in diverse talen. Ook zijn er educatieve projecten voor scholen. Voor meer informatie: Museum Hilversum 035 - 629 28 26 of mail.

In het Hilversumse raadhuis (1931), het wereldberoemde monument van Willem Marinus Dudok (1884-1974), is een tentoonstelling te zien over het werk en het leven van deze architect. Dudok heeft als gemeentearchitect een groot stempel op Hilversum gedrukt. Niet alleen door zijn gebouwen, maar ook door zijn stedenbouwkundige plannen.
.


OPEN
Op woensdag en zondag van 12.00 tot 16.30 uur. Elke zondag is er om 14.00 uur een rondleiding door dit bijzondere monument. Kosten 7,50 euro per persoon, inclusief torenbeklimming. Groepen

Museum Hilversum
Kerkbrink 6
Postbus 9900
1211 BX Hilversum

.
tel: 035-6292826
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museumhilversum.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin