Rabenhauptstraat 65
9725 CC Groningen

.
GR-iD
Het Grafisch Museum heeft een nieuwe naam tw Gr-iD en fungeert als expositie-platform voor grafisch kunstenaars uit met name noord-Nederland. Op deze wijze kan de kunstenaar zijn werk aan een groter publiek laten zien.
. J.A.L.de Poel, een der directeuren van clichéfabriek de Poel & Co. in Groningen was een van de mensen die zich inspande om het vakmanschap en de apparatuur van de oude druktechnieken voor het nageslacht te bewaren.
.

De gemeente Groningen verleende medewerking  en stelde een gebouw beschikbaar, een school aan de Rabenhauptstraat. Dat gebouw werd in vrij korte tijd volgestouwd met grafische machines en apparatuur.
In 1990 werd het interieur aangepakt door banenpoolers van de Stichting Werkgelegenheid Projecten. De Stichting 950 jaar Groningen maakte in 1993 de verbouw van de zolder tot Werkmanatelier mogelijk.
.

Kerncollectie
De kerncollectie omvat machines en apparatuur van de hoogdruktechniek; de periode waarin het lood een hoofdrol speelde in de grafische bedrijfstak (1450 tot 1970). In het museum 'het loden tijdperk' genoemd. De collectie geeft een tamelijk compleet beeld van de ontwikkeling van de grafische bedrijfstak.
.

Baliemedewerkers gezocht!
GR-ID is op zoek naar nieuwe baliemedewerkers! Vind je het leuk om mensen om te gaan en voor een museum te werken, ben je klantvriendelijk en spontaan en heb je een of meerdere middagen in de middag tijd om vrijwillig voor ons aan de slag te gaan? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 050-5256497


Openingstijden
di t/m zo 13-17 u; bovendien op afspraak
.

Rabenhauptstraat 65
9725 CC Groningen

tel: 050-5256497
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.grafischmuseum.nl
http://www.gr-id.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin