Westersingel 102-104
Appingedam Groningen.

.
Museum Møhlmann is gevestigd in "De Muzeheerd", een Rijksmonument aan de rand van het historische stadje Appingedam, op ongeveer een kwartier rijden van de stad Groningen. Deze 47 meter lange kop-hals-rompboerderij met geschakelde bijschuur is in fasen gebouwd tussen 1840 en 1870. Het geheel is nog deels omgracht en ligt op een kavel van een kleine halve hectare met een oprijlaan en (slinger)tuin waar eveneens 14 bomen als monument zijn aangewezen. Op dit paradijselijke perceel is in de grote schuur en de bijschuur het museum ondergebracht.
.

Het museum is zonder enige subsidie of steun opgezet door de zeer realistisch werkende schilder Rob Møhlmann. Samen met zijn vrouw Laura tracht hij een herkenbaar platform te bieden voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst.
Kortom, voor kunst die wat voorstelt.
.
Het Museum herbergt drie vaste collecties: de Canto Collectie, de de Møhlmann Collectie I (werken van hedendaagse realisten en figuratieven) en de Møhlmann Collectie II (werken van de schilder zelf). Daarnaast is er iedere zes weken een wisselende gasttentoonstelling van een collega realist.

Uit een collectie of verzameling spreekt vaak een persoonlijke voorkeur en vanzelfsprekend is dat ook bij de Møhlmann Collectie het geval. 
.


rob mohlman

Toch tracht Museum Møhlmann in zijn verzamelbeleid de kunst wat ruimer te benaderen. Eigenlijk wil het van de kunstenaars met werk "dat wat voorstelt" op z'n minst één exemplarisch voorbeeld kunnen tonen. Een even loffelijk als te hoog gegrepen ideaal, want het barst van het talent, maar wáár men bij de beklimming van deze berg ook strandt, het uitzicht is er toch altijd wijdser dan aan de voet.


Na 20 december is het museum gesloten tot de 1e zondag in april volgend jaar.
Gesloten: Van 1 december tot 1 april
Hemelvaartsdag
Open: Iedere vrijdag, zaterdag en zondag
en op 2e pinksterdag en 2e paasdag
van 13.00 tot 17.00 uur
.
Extra: Voor groepen (minimaal 20 personen!) bestaat de mogelijkheid om tijdvakken van 2 uur buiten de openingstijden te reserveren.
Houdt de laatste ontwikkelingen bij op
http://www.robmohlmann.nl/
.

Westersingel 102-104
Appingedam
Groningen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.robmohlmann.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin