Het Nederlands Stripmuseum Groningen
Shoppingcentre
Westerhaven 71

.
In Het Nederlands Stripmuseum Groningen word je ontvangen in het atelier van bekende striptekenaars, waar je stap voor stap de ontwikkeling van een striptekening volgt. Kinderen gaan direct aan de slag in het atelier en leren een echt stripgezicht te tekenen.
.

Vervolgens maak je een reis door de tijd. De krantenstrips van toen en nu komen voorbij, net als de strips uit de prehistorie en alle uitgaven van Stripschrift, het oudste stripinformatieblad.
Je stapt de huiskamer van Jan, Jans en de Kinderen in. Dit multimedia spektakel brengt de gezellige familie tot leven. De expositie ‘Hebbedingen’ gaat in op strips en merchandising, waarin Flipje van Tiel, dé promotor van jam, niet mag ontbreken.
.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen heeft maar liefst 12 vaste exposities die het hele jaar door te zien zijn. Ervaar hoe een striptekenaar tekent op het Atelierplein, ontdek de geschiedenis van de strip in Voorlopers of verlies jezelf tussen de stripverhalen in het Doolhof.

Door het toevoegen van de Nickelodeon Hoek richt Het Nederlands Stripmuseum Groningen zich nog meer op de doelgroep gezinnen met kinderen.
Kom kijken in de hoek en ontdek 101 leuke dingen over de verschillende cartoons.
.


gehele jaar geopend:
Het Nederlands Stripmuseum Groningen is tweede paasdag en tijdens pinksteren gewoon geopend.
Dinsdag t/m zondag    10.00 - 17.00 uur
M.u.v. 25 december en   01 januari
.


Shoppingcentre De Westerhaven
Westerhaven 71
9718 AC Groningen

Tel nr: 050-3178470
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.stripmuseum.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin