Kerkplein 6
3441 BG Woerden

;
Het Stadsmuseum Woerden is gevestigd in het voormalige stadhuis van Woerden. De bouw hiervan gaat ruim 500 jaar terug, tot het jaar 1501. Het bestaat dan nog slechts uit een benedenverdieping en een zolder en is uitgevoerd in een laatgotische stijl.
.

Het kroonjuweel is de Vroedschapszaal met zijn eikenhouten betimmering uit 1610 en historische inrichting. De leden van de vroedschap kunnen zó in het zeventiende-eeuwse meubilair aanschuiven om mee te praten over zaken van het stadsbestuur
Voor de bezoeker de Vroedschapszaal betreedt, passeert hij het kabinet, vroeger de werkruimte van de gemeentesecretaris. Wanneer het kabinet niet wordt benut voor tentoonstellingen, is er een aantal tekeningen van Leo Gestel uit eigen bezit te zien.
..

Het Stadsmuseum Woerden organiseert vier à vijf tentoonstellingen per jaar en toont dan vooral het Nederlandse landschap in de kunst en onderwerpen betreffende stad en streek. Ministens eenmaal per jaar wordt aandacht besteed aan het landschap van het Groene Hart. Het Stadsmuseum verzamelt verder schilderijen en tekeningen met landschappen uit het Groene Hart van kunstenaars uit de Haagse School en werk van belangrijke Woerdense kunstenaars. De bovenverdieping is gewijd aan de Romeinse wortels van Woerden.

Stadsmuseum-Woerden

Topstukken uit eigen collectie
Leo Gestel, kunstenaar uit Woerden
semi-permanent
.


 Het Stadsmuseum Woerden beheert zo’n 45 werken van Leo Gestel (1881-1941) waarvan normaal gesproken slechts een klein deel in de vaste opstelling te zien is.


Excursie op zaterdag
Elke zaterdag om 15.00 uur bieden wij het individuele excursieprogramma aan. Het programma start met een bezoek aan de archeologische afdeling van Stadsmuseum Woerden, waarna u een wandeling maakt via de historische contouren naar de haven. Met de Per Mare ad Laurium vaart u vervolgens over de singels van Woerden.


HET VAARSEIZOEN VAN HET ROMEINSE SCHIP.
Het seizoen gaat in april van start.
Starttijden vanaf Stadsmuseum
 ¦Individuele Singelarrangementen op zaterdag om 15 uur

. Het is echter raadzaam te reserveren. Dit kan tot twee dagen tevoren via www.romeinsschipwoerden.nl
Tarief
 Groepsarrangementen op afspraak op elke dag van de week
Arrangementsprijzen
 ¦Volwassenen:  9.50
 ¦Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 6.00
 ¦Groepen: op aanvraag
U dient een kwartier tevoren aanwezig te zijn.
Het Stadsmuseum heeft helaas GEEN pinautomaat.Openingstijden
dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
zondag van 13.00 tot 17.00 uur
maandag gesloten
Het museum is gesloten op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

parel in 't Groene Hart
Het Trefpunt voor historie en cultuur
  Kerkplein 6
3441 BG Woerden

tel: 0348-431008
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.stadsmuseumwoerden.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin