Museum Het Oude Raadhuis
.
Urk wordt wel de parel van Flevoland genoemd. En terecht! Het voormalige eiland Urk met zijn meer dan 1000-jarige geschiedenis, heeft een prachtige historische dorpskern met de karakteristieke groene gevels en de vele winkeltjes.
Tot 1939 was Urk een eiland in de Zuiderzee en in het museum kunt u dan ook aan de hand van verschillende exposities een beeld krijgen van de wijze waarop de Urkers geleefd hebben. Van de strijd om te overleven als armoedige eilandbewoners, tot een redelijke welstand die ze nu hebben als bewoners van een "eiland" aan de vaste wal.

Urk kent ook een eigen dialect. Een eigen klederdracht. Urk leeft van het water, van de visserij. En juist die aspecten maken een bezoek aan het museum leerzaam en waardevol. De vele positieve reacties uit het gastenboek van het museum getuigen ook daarvan.

Een visserijzaal waar in miniatuur de verschillende visserijtechnieken zijn uitgebeeld, Werken van Jantje de Knipper, die vroeger voor f 1,00 aan de toeristen werden verkocht en die nu soms meer dan € 1.000,00 waard zijn, Exposities van de Urker klederdracht, Een originele scheerwinkel, zoals die vroeger op Urk te vinden was en Een zeilmakerij.
 aktiviteiten
In diverse arrangementen is een bezoek aan museum Het Oude Raadhuis opgenomen. Deze arrangementen zijn te boeken via Tourist Info Urk, dat ook gevestigd is in het museum. We noemen hier onder meer:
 •De stegentocht
 •Een bezichtiging van de vuurtoren
 •Een bezoek aan de grootste visafslag van ons land
 •Een overtocht met de veerdienst naar Enkhuizen waar het Zuiderzeemuseum is gevestigd
In de omgeving van Urk is ook veel te zien. We noemen hier bijvoorbeeld het voormalige eiland Schokland, dat op de Unesco Werelderfgoed staat. Langs de Westermeerdijk komt het grootste windpark van ons land met 86 molens, waarvan de grootste een tiphoogte hebben van bijna 200 meter.
http://www.touristinfourk.nl/

Mei
Inloopochtend Vrienden van Urk
Filmochtend Vrienden van Urk
Meivakantie
Veiling Urkergoed
Juni
7 juni: Urkerdag
De Urkerdag wordt traditioneel gehouden op de zaterdag voor Pinksteren, 7 juni a.s.. Traditiegetrouw wordt er op deze dag nog wel in klederdracht gelopen.

Juli
Zomervakantie
Zingen in de Zomer t/m/ Augustus
Augustus
Maand en week van de geschiedenis
Thema: 1e Wereldoorlog
September
15 september: Open Monumentendag

Oktober
Herfstvakantie
December
Kerstfair


april t/m september
ma t/m za van 10.00 tot 17.00
In de voorjaars- en herfstvakantie open
van 14.00 tot 17.00 uur.

Tel.museum: 0527-683262
Fax museum: 0527-687444
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://museum.opurk.nl/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin