Ingang voor bezoekers:
via de kerk aan het O.L. Vrouweplein
Maastricht

.
Schatkamer O.L. Vrouwebasiliek
Eeuwen oude cultuur in…
…een nieuwe setting
In de geheel nieuwe en eigentijdse schatkamer treft u voorwerpen aan van kerkelijke kunst door de eeuwen heen. Van een zeer bijzonder en wereldberoemd byzantijns reliekdoosje uit de 9e eeuw tot modern kerkelijk vaatwerk uit de 20ste eeuw.
Van het "levietenkleed" van St. Lambertus de voor-laatste bisschop van Maastricht daterend 9e eeuw, tot reliekhouders uit de vorige eeuw. Eeuwen oude schilderijen en beelden tot de stola van paus Joannes Paulus II.


. Uiteraard is er ook ruimte ingericht voor het genadebeeld van ‘Slevrouwe’. Hier wordt uitvoerig ingegaan op de historie en de cultuur van deze Mariaverering .

Daarnaast biedt de schatkamer onderdak aan de Stichting Santjes & Kantjes. Deze stichting beheert een grote collectie historische devotieprentjes, bedevaart-vaantjes, bidprentjes en rooms kinderspeelgoed.
.

OLVsterrederzee


.

Behoud Limburgs Oudste Orgel
Het bijwonen van een orgelconcert is een feestelijke gebeurtenis en wanneer u dit concertarrangement boekt, steunt u het behoud van het oudste orgel van Limburg.
 Beluister hier een mp3 van het orgel


Séverin-orgel uit 1652.
 Naast de reguliere orgelconcerten, die door het jaar heen georganiseerd worden, bestaat er ook een mogelijkheid om met een groep een besloten concert bij te wonen. Er wordt dan eerst uitgebreid uitleg gegeven over het prachtige Séverin-orgel uit 1652. Hierna geeft Hans Leenders een orgelconcert. Afhankelijk van de grootte van de groep kunnen mensen boven vlakbij het orgel, of beneden in de kerk plaatsnemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit arrangement uit te breiden, bijvoorbeeld met een hapje en een drankje of met een extra rondleiding in de kerk. Ook kan er een wandeling in de historische (binnen)stad worden gemaakt met een gids van de VVV.
Bent u geïnteresseerd in een concertarrangement? Neemt u dan contact op met: Ignition Marketing Services, 043-3101778.
De prijzen van dit arrangement zijn beschikbaar op aanvraag. Informeert u ook geheel vrijblijvend naar mogelijkheden om uw arrangement uit te breiden.


  Openingstijden
Pasen t/m Allerheiligen:
dagelijks van 11.00 - 17:00 uur
zondag van 13.00 - 17.00 uur
Allerheiligen t/m Pasen: zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Ingang voor bezoekers:
via de kerk aan het O.L. Vrouweplein.
(parking O.L.Vrouweplein op ca. 3 min. lopen).
Telefoon: 043-3251851.

 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin