Bampslaan 35
3500 Hasselt

.
Op 21 juni 2017 was het feest. Het Literair Museum bestond 20 jaar en kreeg een nieuwe naam: Villa Verbeelding, vol van woord en beeld. Een huis waar iedereen welkom is om te genieten van de verbeelding van schrijvers en illustratoren, waar bezoekers vertoeven in de werelden die verbeeld worden en uitgenodigd worden om verder te lezen, te denken en te kijken dan het alledaagse. Kortom: een villa die de verbeelding stimuleert.
.
In een mooi herenhuis, vlak bij het station, kan jong en oud op lees- en kijktocht doorheen vijf permanente tentoonstellingen.
1. Jeugdauteurs en -illustratoren
Je kan er piepen in kijkkastjes van jeugdauteurs en –illustratoren.
2. Limburgers over Kongo
Tussen kunst- en gebruiksvoorwerpen uit Kongo kan je bladeren in albums met werk van een Afrikapionier als Arnold Maes of een hedendaagse reisauteur als Lieve Joris.
.

3. Steenkoolmijnen in de literatuur
Foto’s, voorwerpen en een aangepast decor brengen je in de sfeer van een steenkoolmijn. Kinderen dalen gewapend met helm, kieltje en lamp af in een mijngang. Via mijnliteratuur wordt de opkomst, de bloei en het verval van de Limburgse mijnen verteld.
.

4. Waar komen boeken vandaan?
Over het onstaan van een boek, van idee tot in de boekhandel.
5. Je kan zelfs even onderduiken in een heuse schuilkelder! In kijkkastjes vind je fragmenten uit jeugdboeken over oorlog.


.


Open
wo tot zat 4 tot 17 uur
elke eerste zondag van de maand, of volgens afspraak.
Gesloten
Maandag, dinsdag, op feestdagen, 2 januari en 26 december.
Toegangsprijs 2 euro
.
Bampslaan 35
B-3500 Hasselt

t - +32 11 22 26 24
e - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.villaverbeelding.be
http://www.hasselt.be
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin