Romestraat 11
8400 Oostende

.
Tegenwoordig draagt het museum de naam “Kunstmuseum aan Zee”,  afgekort Mu.ZEE. Het beschikt over een van de grootste verzamelingen moderne Belgische kunst.
Het gebouw waar het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst (PMMK) huist, is op zich al een knap staaltje van moderne (bouw)kunst. Opgetrokken onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog, was dit eerst een grootwarenhuis, nu een van de mooiste musea in België.
.


PMMK, Oostende © Steven Decroos)

Van expressionisme tot Cobra-beweging en moderne kunst – In het tegenwoordige Museum aan Zee krijgt men een veelomvattend overzicht van de Belgische kunst vanaf het begin van de 20e eeuw. Bijzonder veelzijdig is de verzameling met werken van de Vlaamse expressionisten. Vooral de kunstenaars James Ensor en Leon Spilliaert zijn van groot belang. Beide schilders werden in Oostende geboren en bleven hun leven lang nauw verbonden met hun geboortestad en de regio.
.
.

 Beaufort
Traditioneel organiseert de provincie West-Vlaanderen een editie van de triënnale Beaufort.
Het bijzondere karakter van de triënnale situeert zich op de as: hedendaagse kunst – Belgische kust. De combinatie strand, zee, duinen en kunst blijft een uniek concept.
.


.
.

Het artistieke concept, implementatie en bewaking gebeurt vanuit een samenwerkingsplatform tussen curatoren Phillip Van den Bossche, Mu.ZEE in Oostende, Patrick Ronse, Be-Part in Waregem, Lorenzo Benedetti, De Appel in  Amsterdam en Hilde Teerlinck, ENSA in Bourges.

The museum is housed in a former warehouse, designed by the Modernist architect Gaston Eysselinck. The permanent collection provides a survey of modern and contemporary art in Belgium, containing representative works from the different artistic currents. The heart of the collection is the famous collection of Flemish Expressionists.
.

C.Permeke
Peasant family and cat, 1928

The museum strives to promote Belgian art abroad through exhibitions centred around various artists and historical periods. The Museum Constant Permeke (PMCP) in Jabbeke is part of the PMMK.
.

Belgian coast Vakantie in Oostende – naast beton een vleugje mondaine flair – Meer dan 20 miljoen vakantiegangers bezoeken jaarlijks Oostende. Voor de meesten van hen is Oostende waarschijnlijk vooral een tussenstation op weg naar Engeland. Maar naast kunst heeft Oostende nog veel meer te bieden: een voetgangersgebied dat zich uitstrekt tussen de dijk, de handelshaven en het Leopoldpark, lonkt met talrijke terrasjes en winkelpassages, waar exclusieve zaken en discounts elkaar afwisselen.

Ook Ensors woonhuis waarin hij tot 1917 woonde, is de moeite van een bezoek waard. Het huis bevindt zich in de Vlaanderenstraat. De bezoeker wordt meegenomen op een tijdreis door de bizar uitziende wereld van de kunstenaar.

Openingstijden
Van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur
.
Romestraat 11
8400 Oostende

t - +32 (0)59 50 81 18
f - +32 (0)59 80 56 26
e - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
e - www.muzee.be/

 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin