Lakenhallen, Grote Markt 34
8900 Ieper

IFFM
In Flanders Fields Museum
.

Via het interactieve in Flanders Fields Museum reis je terug naar de "grote oorlog" van 1914-1918.
Je maakt de geschiedenis zelf mee als soldaat of verpleegster, of inwoner van Ieper... Met eigen ogen zie je de verwoesting van een hele streek en de gruwel die deze oorlog met zich meebracht maar ook de hoop en de heropstanding van een stad als Ieper.
.
Historische voorwerpen, suggestieve klank- en lichtevocaties, documentaire films of maquettes wisselen elkaar af.A GROUP PHOTOGRAPH
BEFORE, NOW & IN BETWEEN

Andrew Tatham raakte helemaal in de ban van de groepsfoto van de officieren van het 8ste Royal Berkshire Regiment die genomen werd net voor de afreis naar Frankrijk in de zomer van 1915. Zijn overgrootvader was de bevelhebber van het battalion. Heel wat onder hen kwamen om op de eerste dag van de Slag om Loos op 25 september 1915.
Deze foto werd het startpunt van een groots project : een zoektocht naar het effect van de Eerste Wereldoorlog op deze mannen en hun families en een reflectie over de betekenis van ‘herdenken’.
an animated film that takes a First World War group photograph and shows the family trees of all 46 men growing over 136 year
http://www.groupphoto.co.uk/

Lakenhallen, Grote Markt 34
8900 Ieper
t - +32 (0)57 23 92 20
f - +32 (0)57 23 92 75
e - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 http://www.inflandersfields.be

Conservator : Jan Dewilde
april tot oktober, dagelijks van 10 tot 18 uur.
okt tot april din tot zonvan 10 tot 17 uur.
De ticketverkoop stopt één uur voor sluitingstijd.
.

NAAR BOVEN
contentmap_plugin