Avenue Général Michel, 1 boîte B
 6000   CHARLEROI

Amical Nationale des Chasseurs à Pieds
.
Het erfgoed van de Regimenten Jagers te voet biedt een overzicht van de Belgische geschiedenis van 1830 tot nu.
Het Museum van de Jagers te Voet ligt in de Kazerne Trésignies, één van de monumenten van de stad. Men kan er de geschiedenis volgen van de 12 Regimenten van Jagers die bestaan hebben sinds 1830 tot vandaag.
.

Met de hulp van objekten, uniformen, dokumenten, schilderijen en authentieke wapens illustreert het museum eerst de Belgische Onafhankelijkheid in 1830 en de 10-dagen campagne van 1831. Dan komt de periode van vrede van 1832 tot 1914.
.

Charleroi, août 1914, un vrai carnage !

Er wordt uiteraard aandacht besteed aan de beide Wereldoorlogen en de bevrijding in 1944; in een kleine zaal wordt eveneens hulde gebracht aan korporaal Trésignies, een nationale held die zijn regiment redde in 1914. Op het einde van het bezoek bekijktmen de rol vandaag van het Belgische Leger in het kader van de NATO.
.


Le musée des Chasseurs à Pied est situé dans la caserne Trésignies à Charleroi.
Cette caserne, aujourd'hui occupée par des organismes civils a été, jusqu'en 1976, le lieu de garnison de divers régiments de Chasseurs à Pied.


The Chasseurs à pied were the light infantrymen of the French Imperial army.

Bugler of the foot chasseurs à pied (1885)
They were armed the same as their counterparts in the regular line infantry (fusilier) battalions but were trained to excel in marksmanship and in executing manoeuvres at high speed. The other light infantry unit type, the voltigeurs, specialised as skirmishers and for advance screening of the main force. The chasseurs could also be called upon to form advance guards and scouting parties alongside the voltigeurs.

Permanent 
 Lubdi et jeudi de 14 à 17h. Samedi de 10 à 13h.

Bâtiment Caserne Trésignies
  Informations pratiques
Avenue Général Michel, 1 boîte B
 6000   CHARLEROI

 Tél 071/30.07.48
Fax 071/30 07 48
E mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.chasseurs-a-pied.com
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin