Akersluis 10
1066 EZ
Amsterdam-Sloten

.
De Rembrandt Molen van Sloten en Kuiperijmuseum: 2 bezienswaardigheden onder 1 dak!
Een originele poldermolen en een museum waar je kunt zien hoe vaten worden gemaakt.
De Molen van Sloten is een functionerende poldermolen en tevens de enige voor het publiek dagelijks toegankelijke molen in Amsterdam.
De molen ligt aan de rand van de stad, bij de Ringvaart, en zorgt ervoor dat het waterpeil in de lager liggende omgeving onder een bepaald niveau blijft.

. Het is een stellingmolen met een hier herbouwde achtkant uit 1847.
 De Molen van Sloten heeft een lift, zodat ook ouderen en gehandicapten tot op de omloop (stelling) kunnen komen.


This renovated mill, dates from 1847. The miller will gladly explain how the mill works during the guided tour. The mill has a lift enabling disabled and elderly people to reach the outer platform. The coopery museum is unique as it is the only place where cooperycrafts can still be seen.

Het Kuiperijmuseum
In het Kuiperijmuseum is een authentieke werkplaats nagebouwd. In een audiovisuele presentatie en sfeerfoto's laten we zien hoe de houten vaten werden gemaakt.
Vaten werden gebruikt voor opslag, verpakking en transport van diverse producten, zoals kaas, vis, bier, olie en zeep. Anno nu worden vaten nog gebruikt voor bv wijn, whisky en cognac.
Zie ook www.kuiperij.be voor informatie over dit ambacht.

.
.

Rembrandt op zolder
Onder de oude eiken balken is een audiovisuele presentatie over het leven van Rembrandt in 9 talen (naast Nederlands, Engels, Duits en Frans nu ook Italiaans, Spaans, Japans, Russisch en Chinees).
.

Openingstijden
De molen is iedere dag (uitgezonderd 1 januari, 27 april, 25 en 26 december) geopend vanaf 10.00 uur. De laatste rondleiding begint om 16.30 uur.
Groepen dienen vooraf te reserveren i.v.m. de benodigde rondleiders. Voor groepen zijn op aanvraag ook andere tijden mogelijk.
Reserveringen tel. : 020-6690412
Akersluis 10
1066 EZ
Amsterdam-Sloten

 Tel : 020 6690412
Fax : 020 6151862
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.molenvansloten.nl/

contentmap_plugin