Museumpark 1
5825 AM Overloon
Nederland

.

HET EERSTE MUSEUM IN WEST-EUROPA OVER DE TWEEDE WERELDOORLOG.
OORLOG HOORT IN EEN MUSEUM. DÁT IS DE BOODSCHAP VAN HET OORLOGSMUSEUM IN OVERLOON. OF JE NU IN DE BUURT OP VAKANTIE BENT, OF ER GEWOON EEN DAGJE-UIT VAN MAAKT, EEN BEZOEKJE AAN OVERLOON IS ALTIJD DE MOEITE WAARD.


Het museum werd opgericht door de Overloner Harrie van Daal. Hij was in de jaren '30 ambtenaar bij de Gemeente Vierlingsbeek en had ook het WO1-slagveld van het Belgische Ieper bezocht. Die oorlog was toen net twintig jaar geleden en de verwoestingen hadden indruk op hem gemaakt.
.

Het museum ligt in een bosrijk en gratis toegankelijk park, met een beeldenroute, een klimbos en een openluchttheater waar 's zomers voorstellingen gegeven worden. Maar u kunt er ook gewoon een wandeling maken.
.

In het museum is een mooie museumshop, met interessante boeken en DVD's over de Tweede Wereldoorlog, maar ook speelgoed en souvenirs zoals caps en shirts.
Verder kunt u in ons museumcafé terecht voor koffie met vlaai, fris, een hapje of een compleet verzorgde lunch. Bij mooi weer is ook het grote terras geopend. Ook grote groepen zijn van harte welkom in het museumcafé, als u hiervoor uiterlijk een week van tevoren even reserveert op http://www.museumcafeoverloon.nl/
.


.


.
 

Normale openingstijden
Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag 11:00 - 17:00 uur
HONDEN TOEGESTAAN MITS AANGELIJND

OORLOGSMUSEUM OVERLOON
Museumpark 1
5825 AM Overloon
Nederland

.
Telefoon +31 (0)478 - 641250
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Reserveringen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.oorlogsmuseum.nl/nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin