Minervalaan 1
 1077 Amsterdam

.
De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. Onder de titel Tussenruimte & Verbinding presenteert de Amsterdam Sculptuur Biënnale een belevingstentoonstelling met meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties.
.

object: Nancy Rubins photo: Franck Lammers

Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene tussenruimtes theatrale opstellingen te zien van klassieke beelden gecombineerd met hedendaagse figuratieve kunst.

ARTZUID maakt tevens een uitstapje naar Amstelveen met een solotentoonstelling van Klaas Gubbels tussen Museum Jan van der Togt en het Cobra Museum.
.

Kunstwerk: Kitoki van Yubi Kirindongo foto: Alphons Nieuwenhuis

. Nieuw is een pleinenroute met multidisciplinaire kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast markeren solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas.
ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met onder meer artist talks, debatten, kunstwandelingen en -happenings.
.


. ARTZUID rondleiding
De rondleiding duurt 1,5 uur en het vertrekpunt is bij de hoofdingang van het Hilton Hotel, Apollolaan 138 in Amsterdam.
Individuele boekingen kunt u doen via de website van de Vrije Academie, waarmee wij samenwerken. https://vrijeacademie.nl
Groepsrondleidingen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open
17 mei – 15 sept 2019
24/7 gratis toegankelijk

 Iedere zondag 13.00 uur instaprondleiding van een uur.
Paviljoen ArtZuid
Minervalaan 1
 1077 Amsterdam

tel   +31 20-5286061
http://www.artzuid.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin