Noordzijde 31
1064 GV Amsterdam

.
Het Van Eesteren Museum bevindt zich in het Van Eesteren Paviljoen in Amsterdam Nieuw-West aan de Sloterplas en is hét informatiepunt over de bijzondere stedenbouwkundige opzet van de tuinsteden.
Het binnenmuseum is hét informatiepunt over het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren en het startpunt van begeleide wandelingen en excursies.
Er zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken.
In Nieuw-West, in Buitenveldert en in delen van Amsterdam-Noord is de bijzondere ruimtelijke opzet, ontworpen door Van Eesteren nog altijd voelbaar.

.
foto:Jakoba Mulder en Cornelis van Eesteren bij de afdeling Stadsontwikkeling; 1958.
.

aktiviteiten
Het museum organiseert veel verschillende wandelingen, excursies, gesprekken en andere activiteiten. Het dankt zijn bestaan aan de inzet van veel betrokken buurtbewoners en vrijwilligers.
http://vaneesterenmuseum.nl/agenda/
.
Er is een buitenmuseum, een binnenmuseum en een jaren vijftig-museumwoning. Ook zijn er boeken te koop en documentatie in te zien over het werk van Van Eesteren: de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam.
..
Beleef de jaren ’50
 Niet alleen in de Amsterdamse grachtengordel, ook buiten het centrum zijn museumwoningen te vinden.

. Ervaar in de Freek Oxstraat 27-huis in Nieuw-West hoe in de jaren ’50 werd geleefd in een moderne gezinswoning. Een kolenkachel, telefoneren met ‘een groot bakelieten geval’ en koken in een Bruynzeel-keuken. De modelwoning is ingericht volgens de principes van ‘Stichting Goed Wonen’.
.

.

Openingstijden
Vrijdag & zaterdag 13:00 - 17:00 uur
 Elke 1e zondag v/d maand 13:00 - 17:00 uur
.

Van Eesterenmuseum
 Noordzijde 31
1064 GV Amsterdam

 T 020-4471857
 E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://vaneesterenmuseum.nl/
https://twitter.com/Eesterenmuseum
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin