Stedelijk Museum Coevorden
Arsenaal
Haven 6
7741 JV Coevorden (Drenthe)

.
Coevorden heeft een boeiende, maar heftige geschiedenis achter de rug vol oorlog, vernietiging en een eeuwig durende strijd om de macht. Het Stedelijk Museum Coevorden, gevestigd in het Arsenaal, neemt de bezoeker mee op een ontdekkingsreis langs het verhaal van Coevorden vanaf de eerste burggraaf tot en met de dag van vandaag.
Met een prachtige vaste collectie, wisselende tentoonstellingen en diverse kinderactiviteiten is een bezoek aan het Stedelijk Museum een plezier voor jong en oud.

.

foto: Ilona Laurijsse – creative design studio

Het museum verhuisde van het kasteel naar het Arsenaal aan de haven.
In de loop der jaren heeft dit gebouw verschillende benamingen gehad: begin 17de eeuw heette het Ammunitiehuys, daarna sprak men van het Magazijn van de Generaliteit, of alleen maar van Magazijn; ook werd het wel eens het Tuighuis genoemd.
.
Naast wapenopslag heeft het Arsenaal ook gefungeerd als opslag voor diverse gebruikers die er onder anderen lijnzaadkoeken, lijnolie en graan opsloegen. Na een uitgebreide verbouwing in 2012/2013 opent het vernieuwde museum in juni 2013 weer haar deuren voor het publiek

.

.


.

Openingstijden
DI t/m ZATERDAG 9:30-17:00
ZONDAG 12:00-17:00

Stedelijk Museum Coevorden
Arsenaal
Haven 6
7741 JV Coevorden (Drenthe)

.
T 0524-516225
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumcoevorden.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin