Gasthuisstraat 2a
7741 HS Coevorden

.
Museum voor surrealistische en realistische kunst
Het wordt al “Het meest sympathieke museum in de provincie Drenthe” genoemd: Museum Thijnhof in Coevorden. In juni 2015 is het geopend, als particulier initiatief van kunstenaar Kees Thijn uit Groningen. Sindsdien weten bezoekers de weg goed te vinden naar de Drentse vestingstad.
.

.
In Museum Thijnhof zijn niet alleen vaste exposities en wisselende exposities te zien, maar worden ook regelmatig Meet & Greets met kunstenaars én een aantal culturele activiteiten georganiseerd.
.
Vaste exposanten
De vaste collectie bestaat uit de collectie van kunstschilder Kees Thijn. Zijn kunstwerken worden in wisselende samenstelling tentoongesteld. Daarnaast zijn permanent kunstwerken van de Noord-Nederlandse surrealisten Jan van den Brink en Henk Bloemhof te zien.
.

.
Wisselende exposities
Een aantal expositieruimten is fraai ingericht voor wisselende exposities van verschillende andere kunstenaars, met uitingen op het gebied van realisme tot surrealisme. Deze kunstwerken zijn steeds gedurende een aantal weken te bezichtigen.
.


 .


 .


.
Meet & Greet
Een bijzondere activiteit vormt de Meet & Greet. Op zondagmiddagen (vanaf 14:30 uur) krijgen de bezoekers de kans persoonlijk kennis te maken met kunstenaars die exposeren: een leuke ervaring.
http://thijnhof.nl/bezoekers/meet-and-greet/
.
Openingstijden:
Vrijdag t/m zondag 13:00 tot 17:00 uur
.
Adres:
Gasthuisstraat 2a
7741 HS Coevorden

.
Tel. 0524 - 22 39 96 (alleen tijdens openingstijden)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://thijnhof.nl/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin