Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten

.
Duivenvoorde is een uniek en nog steeds bewoond kasteel en landgoed in Voorschoten uit de 13de eeuw. Het ligt als een groene oase verscholen in een sterk verstedelijkt gebied tussen Leiden en Den Haag.
 Ooit stond hier een grote, vierkante verdedigingstoren. Resten van deze toren zijn nog steeds zichtbaar in de gevel van het kasteel en in het Voorhuis. In de latere middeleeuwen groeide de behoefte aan woonruimte en verrezen er rondom de toren, die tot in de 17de eeuw bleef bestaan, verscheidene vleugels.
.

.
Wandelen in het park
Het vernieuwde landschapspark biedt wandelaars tal van nieuwe wandelroutes. Bestaande paden zijn hersteld en er zijn veel nieuwe paden aangelegd. Nieuw zijn ook de vele bankjes, die wandelaars de gelegenheid geven om in alle rust van het park met zijn prachtige doorkijkjes te genieten.
.

.
Paviljoen met publieksfunctie
Gelegen in de Leidse tuin op landgoed Duivenvoorde vindt u de Hof van Duivenvoorde, waar bezoekers het hele jaar door welkom zijn.
Op het landgoed kan ook in het huwelijk getreden worden.
Voor tickets voor of informatie over activiteiten in en om het kasteel, voor het reserveren van activiteiten of voor bijzondere en authentieke producten uit de museum- en landgoedwinkel.

.

.


.

.
Openingstijden kasteel
Tijdens het museumseizoen kunt u het kasteel bezoeken met een rondleiding.
Vrij rondlopen door het kasteel is, behalve op de speciale openingsdagen, niet mogelijk.
De rondleidingen*:
- iedere dinsdag t/m zondag om 14:00 uur en 15:30 uur
.
Openingstijden Park
Het park is het gehele jaar open van 08.00 uur tot zonsondergang (uiterlijk 19.30 uur). Honden zijn niet toegestaan in het park.
.
Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten

.
T: 071-561 37 52
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.kasteelduivenvoorde.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin