Trip van Zoudtlandtkazerne (Legitimatie vereist)
De la Reijweg 95
4818 BA Breda
Nederland

.
Verhuizing Generaal Maczek Museum
Vanaf 10 januari 2015 zijn de expositieruimten van het Generaal Maczek Museum wegens verhuizing voor onbepaalde tijd gesloten.
Het bestuur van het museum is samen met de gemeente Breda en de Poolse ambassade druk op zoek naar een nieuwe locatie. We hopen dat er zo snel mogelijk een oplossing komt.
.

.
Generaal Maczek Museum
Dit museum is gewijd aan de dappere mannen en vrouwen van de 1e Poolse Pantserdivisie, die in 1944 en 1945 onder aanvoering van Generaal Stanislaw Maczek belangrijke delen van ons land van de Duitse bezetting en onderdrukking hebben bevrijd.
.
Deze Poolse militairen brachten ons de vrijheid en gaven ons de kans om ons land weer op te bouwen. Helaas waren onze bevrijders niet in staat hun eigen vaderland Polen te bevrijden en moesten zij accepteren dat hun land nog 50 jaar werd onderdrukt.
.


 .

.
De expositieruimten zijn weliswaar gesloten, maar achter de schermen gebeurt nog steeds heel veel. Zo blijven wij op verzoek lezingen op locatie verzorgen en is de bibliotheek van het Generaal Maczek Museum tijdelijk naar het Stadsarchief Breda verhuisd.
.
Trip van Zoudtlandtkazerne (Legitimatie vereist)
De la Reijweg 95
4818 BA Breda
Nederland

.
Postadres:
Postbus 90.002
4800 PA Breda
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://maczekmuseum.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin