Kunstlinie Almere Flevoland
Esplanade 10
1315 TA Almere

.
Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. In de Verenigde Staten was deze stroming in de jaren zeventig populair en waaide via tentoonstellingen als Op Losse Schroeven (1969) in het Stedelijk Museum Amsterdam en Sonsbeek Buiten de Perken (1971) in Arnhem over naar Nederland.
.


.
Het resultaat is een collectie van negen landschapskunstwerken van wereldberoemde kunstenaars.
Negen landschapskunstwerken die in één dag bezocht kunnen worden. Ontdek deze verborgen schatten van Flevoland op eigen gelegenheid (met de auto) of tijdens een georganiseerde busreis. En ervaar en passant de wonderbaarlijke geschiedenis van de totstandkoming van de polder!

Ga mee met een georganiseerde busreis (van mei t/m september elke laatste zondag van de maand) of bezoek de Land Art in Flevoland op eigen gelegenheid.
lees meer onderaan pagina...
.


 .

.
georganiseerde busreis
(mei t/m september elke laatste zondag van de maand)
Vanaf vertrekpunt KAF in Almere (om 10:00 uur) rijdt u met een bus langs alle landschapskunstwerken.
Onderweg vertelt een professionele gids over de kunstwerken, het landschap en het ontstaan van de Flevopolder. De dag eindigt rond 18:00 weer bij KAF.
De kosten van deze tour bedragen € 49,50 (dit is inclusief vervoer per bus, gids, koffie, thee en luxe lunchpakket). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marie-Josée Röselaers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
.
Handige links
data busreizen
routebeschrijving
AUDIOroute IZItravel
.
Kunstlinie Almere Flevoland
Esplanade 10
1315 TA Almere

.
https://kaf.nl/
http://www.landartflevoland.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin