Zeestraat 65
2518 AA  Den Haag

.
Na een periode van restauratie en verbouwing is het museum er meer dan ooit klaar voor om de bezoekers te ontvangen in de vernieuwde en nieuwe tentoonstellingszalen. Na de verbouwing beschikt het museum over meer ruimte voor de presentatie van tijdelijke tentoonstellingen.

. Panorama Mesdag is een unieke locatie om een onvergetelijke avond door te brengen met uw gasten. Wie Panorama Mesdag binnengaat, stapt midden in het grootste schilderij van Nederland, kijkt 360º in het rond en beleeft de sfeer van het oude vissersdorpje en opkomende badplaatsje.
Een stijlvolle borrel of sfeervol diner op de Belvedère is een fantastische ervaring. De rode en groene museumzalen staan ter beschikking als sfeervolle locaties voor ontvangsten. Vast onderdeel is daarbij een rondleiding door het museum, die uw gasten ook een kijkje achter de schermen geeft, waar het geheim van het Panorama wordt ontsluierd.

.

Met 120 meter lengte 14 meter hoogte is Panorama Mesdag het grootste schilderij van Nederland. Een schilderij waar men niet vóór staat, maar middenín. Scheveningen en Den Haag zijn volop veranderd, maar in het Panorama ervaart men nog steeds de sfeer van het Scheveningen van 1881.


. Step in the biggest artwork of the Netherlands and experience the fascinating optical illusion.
With its length of nearly 120 meters and its height of over 14 meters, Mesdag Panorama is the biggest painting of the Netherlands.
Besides that, it is the oldest panorama in the world that is maintained at its original stake. An artwork one doesn't stand in front of, but completely in the middle of it.

.


Vaste tentoonstelling
De vaste collectie is voornamelijk een selectie uit de vele strand- en zeegezichten die Mesdag schilderde, maar ook zijn er werken van zijn vrouw Sientje Mesdag- van Houten te bezichtigen.

. Sientje Mesdag-van Houten: vrouw van de Haagse SchoolSientje Mesdag- van Houten (1834-1909) is meer dan de vrouw achter de bekende Nederlandse zeeschilder Hendrik Willem Mesdag (1831-1915). Zij schilderde landschappen; bloemen- en vruchtenstillevens in een impressionistische stijl en ontwikkelde zich tot één van de belangrijkste vrouwelijke schilders van de Haagse School.


Openingstijden van het Panorama Café:
Maandag: 11.00 - 15.00 uur; overige dagen: 11.00 - 16.00 uur
Gebruikers van een rollator of rolstoel wordt aangeraden voor hun bezoek een afspraak te maken

ma - za 10.00 - 17.00
zon- en feestdagen 12.00 - 17.00
25 december en 1 jan gesloten
Toegang voor rolstoelgebruikers
alleen mogelijk op afspraak.
Rondleidingen en arrangementen
voor groepen op aanvraag.
.

Panorama-Mesdag.
Zeestraat 65
2518 AA  Den Haag
tel: 070 3644 544
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://panorama-mesdag.com/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin