Harteveltstraat 1/Boulevard
2586 EL SCHEVENINGEN

  In een van de drukste toeristencentra van Nederland ligt het Museum Beelden Aan Zee, een oase van rust. Het is gebouwd rondom het oude Paviljoen 'de Witte', op 200 meter van het Kurhaus, aan de Boulevard in Scheveningen. Een stille plek met mens-beelden: grote, kleine, bronzen, stenen, innige, harde, trieste en blije beelden.

In 1826 bouwde koning Willem I op deze plek een paviljoen, waar zijn wat zwakke echtgenote, koningin Wilhelmina, rust en frisse lucht zou vinden. Rondom dit paviljoen ligt nu BEELDEN AAN ZEE voor de bewoner en bezoeker van Scheveningen, die voor even het vertier van de Boulevard wil ruilen voor stilte en rustige aandacht.
In het zand van het duin schreef architect Wim Quist de vorm. De museale ruimten: zalen, patio's en terassen, vatte hij in twee halve cirkels. Een bolwerk naar de zee, een omarming naar de kunst en naar de bezoeker.

Het museum draait als het ware om het Paviljoen en alles verwijst naar het duin rondom: de uitzichten naar boven en opzij, de kleur van het beton en het graniet.
Er zijn tien expositieplekken, verschillend van vorm en maat, soms ook van sfeer en hoogte: drie zalen, drie patio's, drie terassen en 'n lange gang met nissen.
Het museum roept niet van verre; je moet het zoeken en openbaart dan z'n schoonheid. Als 'n parel aan het strand.


Gipsotheek aan Zee
Iedereen kent wel een standbeeld in Nederland. In de vele monumenten die Nederland rijk is, zien we vaak iets terug van onze vaderlandse geschiedenis. In de Gipsotheek, een nieuwe educatieve ruimte, wordt het artistieke proces voorafgaand aan deze standbeelden ontrafeld. De Gipsotheek aan Zee is een uniek concept in Nederland met een groot maatschappelijk draagvlak;

DINS t/m ZON 11 - 17 uur
VOLW. 6,- KIND 5 TOT 12 JR 3,-

Harteveltstraat 1/Boulevard
2586 EL SCHEVENINGEN
200 M van KURHAUS

TEL 070 - 358 58 57
FAX 070 - 358 40 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.beeldenaanzee.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin