Neptunusstraat 90-92
2586 GT Scheveningen

In het geheel gerestaureerde schoolgebouw uit 1877 wordt de geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats getoond, samen met de fascinerende dierenwereld onder de zeespiegel.

De vaste presentatie biedt een overzicht van de visserij en het dagelijks leven in vroeger tijden. Ook de geschiedenis van de bad- en strandcultuur sinds het begin van de negentiende eeuw wordt getoond.
In de Zeezaal waant men zich onder water. Hier krijgt de bezoeker een indruk van het onderwaterleven zoals dat te vinden is in de wereldzeeën. Korte informatieve filmpjes over verschillende diergroepen zoals haaien, inktvissen en koralen sluiten hierop aan.

Vanaf 1 februari is in Muzee Scheveningen een blijvende herinnering te zien aan de watersnoodramp van 1 februari 1953: een glas-in-lood gedenkraam.

AKTIVITEITEN
Scheveningse Dag: juni
kijk op officiele site voor datum

Zaterdag 27 juni 2015
Scheveningse Dag,
10.00-17.00 uur

VUURTOREN
Woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur is het mogelijk de vuurtoren van Scheveningen te bezoeken in combinatie met een bezoek aan Muzee Scheveningen.
Minimaal 6 personen. Reserveren is noodzakelijk.
Bij de receptie van het museum wordt bijgehouden of er voor een bepaalde datum voldoende belangstelling is.
Kinderen onder de 5 jaar worden om veiligheidsredenen niet toegelaten.
Prijs: € 8,- p.p.
Speciale arrangementen op verzoek.
U vindt de vuurtoren aan de Zeekant 12.


Schevenings bier: nu in het museumcafé
Muzee Scheveningen en Brouwerij Scheveningen: een smaakvolle combinatie!
De genodigden voor de opening van de nieuwe tentoonstelling van Muzee Scheveningen over 350 jaar Scheveningseweg hadden afgelopen woensdag de primeur: zij konden als eersten proeven van het nieuwe geestrijk gerstenat dat sinds kort op Scheveningen gebrouwen wordt: bier van Brouwerij Scheveningen!

Schelpenbeurs in Muzee
schelpendag
kijk op officiele site voor datum
10.00 tot 17.00 uur:
Voor donateurs gratis
andere bezoekers slechts 2,50 euro
Op deze schelpendag is een aantal standhouders uitgenodigd uit Nederland en België om hun materiaal te koop aan te bieden. Hierdoor is het schelpenaanbod groter dan u normaal op deze schelpendagen gewend bent.
Muzee Scheveningen is een van de grootste verkooppunten van schelpen in Nederland. Twee maal per jaar wordt er een grote schelpenverkoopdag georganiseerd.
Voor schelpenverzamelaars zijn deze dagen een absolute aanrader. U kunt uw collectie uitbreiden en medeverzamelaars (weer) ontmoeten.
.
Maar ook voor anderen is deze dag een aanrader: verwonder u over de enorme variëteit aan schelpen, in alle kleuren, vormen en grootte. Bent u verzamelaar of gewoon geïnteresseerd in het zeeleven, er is vast iets van uw gading bij.


Volwassenen: euro 3,00
Kinderen tot 12 jaar: euro 2,00
Senioren: euro 2,00
Dagelijks  10.00 tot 17.00 u
Maandags 10.00 tot 16.00 u
Zondags  van 13.00 tot 17.00 u
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten

Neptunusstraat 90-92
2586 GT Scheveningen
Tel.070-3500830
Fax.070-3549980
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.muzee.nl
http://www.muzeescheveningen.nl/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin