Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft.

In het nieuwe Museum Prinsenhof Delft ontdek je hoe Delfts Nederland is. In een uniek monumentaal gebouw, de plek waar Willem van Oranje is vermoord, beleef je de vaderlandse geschiedenis. Leer (meer) over en ervaar wat de Vader des Vaderlands ook nu nog voor Nederland betekent.
.
Ontdek hoe Delfts Blauw kon uitgroeien van een ordinair namaakproduct tot een wereldwijd Hollands icoon en hoe Delft en Delftenaren met creativiteit, innovatie en een slimme handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland.
Het Sint Agathaklooster.
Het Prinsenhof is van oorsprong een deel van een klooster, gesticht in het begin van de vijftiende eeuw, door een zustergemeenschap.
In 1400 kochten de zusters een stenen huis en grond aan de Oude Delft. In de jaren daarna werden de aangrenzende huizen opgekocht tot aan de Schoolstraat.
Op 12 december 1402 gaf het stadsbestuur toestemming het stenen huis van de zusters te doen besluiten, of wel af te schermen, te ommuren.


permanente exposities
Meesters in Innovatie. Delft maakt geschiedenis.
Experiment en vernieuwingsdrang zitten in de genen van Delft. Delftse kunstenaars en wetenschappers hebben door de eeuwen heen een vooraanstaande positie ingenomen en hiermee bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland.

Maak kennis met beroemde Delftenaren als Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Anthonie van Leeuwenhoek en Hugo de Groot. Bestudeer zelf hoe handel en techniek, kunst en wetenschap door de eeuwen heen bloeien in Delft en hierdoor Nederland èn de wereld hebben veranderd.


Willem van Oranje. De vader van Nederland.
In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje (10 juli 1584)
Maak kennis met Willem van Oranje, voorvader van koning Willem-Alexander. Leer alles over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Bezoek de ‘plaats delict’, de befaamde moordhal met de kogelgaten.
 Wie was Willem van Oranje, de man die voorop ging in deze strijd? Wat inspireerde hem? En wat betekent de Vader des Vaderlands voor het Nederland van nu?


Delfts Blauw. De wording van een wereldmerk.
Delfts Blauw is een magisch product en een wereldwijd icoon. Ontwikkeld in een poging het wereldberoemde Chinese blauw-witte porselein na te maken. Dankzij de Hollandse handelsgeest lukte het in Delft om het ‘namaakporselein’ zo te maken dat het een eigen status en markt kreeg en kon uitgroeien tot een wereldwijd icoon. Ontdekt de geheimen van dit succes, terwijl je je waant tussen de meest schitterende en unieke Delfts Blauwe meesterwerken.


Afbeeldinghe van den ellendighen Staet der Nederlanden
Het thema 'de ellendige Staet' is anti-Spaanse propaganda. Daarom zijn er veel exemplaren van verspreid.
Veel families die toen anti-Spaans of pro-Oranje waren, met name in het huidige België, hebben zo'n prent of schilderij in bezit. Al vanaf 1569, een jaar nadat de Spaanse koning Filips II Alva tot landvoogd had benoemd, werden dergelijke voorstellingen gemaakt.
verschijnt ieder kwartaal
Delf: cultuurglossy voor en over Delft
verschijnt ieder kwartaal
De geheel vernieuwde Delf, de eerste en enige full colour cultuurglossy voor en over Delft, is verkrijgbaar in de winkels van Museum Het Prinsenhof, Museum Nusantara en Museum Lambert van Meerten en het Archief.

dinsdag - zaterdag 10.00-17.00
zon- en feestdagen 13.00-17.00
25/12 en 1/1 gesloten
.
Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft.

Tel: (015) 260 23 58
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
http://www.gemeentemusea-delft.nl/
http://www.prinsenhof-delft.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin