Wijnhaven 7 – 13
Rotterdam

Het Mariniers Museum is onderdeel van de Vier Defensiemusea, ontdek ook de andere musea.
Uw bezoek aan het museum begint op de derde verdieping.Hier maakt u kennis met de belevenissen van de mariniers overal ter wereld. Vanaf 1665 hebben deze beroemde zeesoldaten veel betekend voor Nederland en andere landen.
Denk bijvoorbeeld aan de slag bij Chatham, het bombardement van Rotterdam in mei 1940 of de hedendaagse missies naar Irak en Afghanistan. De vaste presentatie van het museum neemt u mee langs deze en andere belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van het Korps Mariniers.
.
Aan de hand van foto's, uniformen, prenten, krantenartikelen en vele andere objecten krijgt u een unieke inkijk in de rijke geschiedenis van het Korps Mariniers.


.

"Expeditie Speurneus 2.0"
In deze vernieuwde familie tentoonstelling nemen we alle bezoekers mee op wereldreis. Als een echte combat tracker worden er geheimen onthuld en opdrachten uitgevoerd.
Combat trackers zijn dé spoorzoekers van het Korps Mariniers die hele kleine veranderingen in een omgeving kunnen herkennen. Zij zien dingen die lang niet iedereen ziet. In Nederland maakt de politie graag gebruik van dit specialisme


Het Mariniers Museum
Wijnhaven 7 – 13
Rotterdam

T (010) 412 96 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.mariniersmuseum.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module