Nieuwezijds Voorburgwal 359
tel. +31(0)20-5231822

.

In het gebouwencomplex midden in het centrum, waar eens Burgerwezen woonden, vertelt het museum het verhaal van zeven eeuwen stadsgeschiedenis. De bezoeker krijgt al een voorproefje in de Schuttersgalerij waar de grote schuttersstukken hangen.
Rond 1250 was Amsterdam slechts een kleine nederzetting aan de rivier de Amstel. 400 jaar later vormde de stad het centrum van de wereldhandel: de Gouden Eeuw. Vandaag de dag is Amsterdam een kleurrijke internationale stad.

In het museum kan de bezoeker de oudste vogelvluchtkaart van Cornelis Anthonisz. uit 1538 bewonderen, maar ook met de digitale groeikaart van de stad. Beroemde Amsterdammers zoals de 17de-eeuwse dichter Vondel, de kaartenmaker Bleau, de welgestelde familie Bicker spelen een rol in de presentatie. In de meer recente geschiedenis maakt de bezoeker ondermeer kennis met de eigenzinnige café eigenares Bet van Beeren en de vermoorde filmmaker Theo van Gogh.
De (kunst)collectie van het museum telt 45.000 voorwerpen die bestaan uit het kunstbezit van de stad Amsterdam. Verder een uitgebreide collectie bodemvondsten.


. Since 1926 the Amsterdam Historical Museum has provided a home for the city's art collection. This has been accumulated since the seventeenth century when a gallery was first opened at the town hall on Dam Square.
The history of the city is told from room 1 to room 23, from the building of the dam across the River Amstel to the coffee shops in today's inner city.

The English Reformed Church in the Begijnhof
A small exhibition of various objects, prints and photos in the Special Events Corner of the Amsterdam Historical Museum will pay special attention to the 400-year history of the English Reformed Church in the Begijnhof.


.


Kleine Weeshuis
familietentoonstelling voor kinderen van 4 t/m 10 jaar oud.
In het hartje van de stad ligt Het Kleine Weeshuis. Een weeshuis waar meer dan 900 kinderen wonen. Stap door de weeshuispoorten en waan je in een andere wereld.

. Een wereld waar je met z’n vieren uit één bord eet, leert schrijven met een ganzenveer en je in de stal een koe melkt.
Je ontmoet weesjongen Jurriaan, maar ook Muus de Muis en andere dieren.


openingstijden
ma t/m vr 10-17 u, za, zo 11-17 u;
rondleidingen op afspraak;
groepen bovendien op afspraak;
1 jan, 30 apr en 25 dec gesloten
.

Amsterdam Museum
Nieuwezijds Voorburgwal 359

tel. +31(0)20-5231822
http://www.amsterdammuseum.nl/
 

NAAR BOVEN