Admiraal Verhuellplein 1
1783AX  DEN HELDER

Uw reis begint in het jaar 1799, als de Engelse en Russische troepen aan de kust van Groote Keet en Den Helder een aanval inzetten om Nederland te ontzetten van de Franse overheersing. De invasie mislukt echter jammerlijk en Napoleon besluit om van Den Helder een onneembare vesting te maken, het ‘Gibraltar van het Noorden’ .
Eén van de forten voor de kustverdediging die onder zijn regeerperiode wordt gebouwd is Fort Kijkduin (voorheen onder de naam Morland, vernoemd naar Kol. Francois Louis Morland in opdracht van Napoleon uit dankbaarheid voor zijn bewezen diensten).
Na de val van Napoleon, wordt in opdracht van Koning Willem 1 op 28 juli 1814 de naam gewijzigd in Fort kijkduin.

CROSStakelbaan
Vanaf nu is onze echte vaste Crosstakelbaan geopend!!! 1.1 kilometer met 17 spectaculairdere hindernissen, 230 meter hoogteverschil en volledig offroad.
.
Ideaal geschikt voor bedrijven, kinderfeestjes, vereningsworkshops. Maar ook kan na het behalen van het CROSSbrevet tijdens openingstijden worden getraind. Voor degene die begeleid FIT willen worden hebben we speciale START 2 Cross lessen en cursussen samengesteld.

De CROSStakelbaan is in Huisduinen rond Fort Kijkduin en Storm aan Zee. Het Crosstakelseizoen loopt van 1 april tot en met de herftsvakantie. Buiten het seizoen gaan wij weer nieuwe crosstakels bouwen en alles weer even netjes maken voor het volgende seizoen.
http://www.lijfstijlcentrumdenhelder.nl

FortKijkduin

De geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving staan centraal in het museum.
De stad Den Helder en het dorp Huisduinen lopen als een rode draad door de verschillende exposities. Vele oude foto’s geven een tijdsbeeld weer van het leven en wonen.

Items in het museum zijn o.a.:
De reduit bestaat uit totaal acht gewelven; de eerste twee worden in beslag genomen door het aquarium en de andere zes door het museum.

In een van de gewelven is de strafkamer te zien. Verder kunt u een bezoek brengen aan de kruitkamer, waar ruim 6000 kilogram buskruit lag opgeslagen, en aan de wapenkamer.
Diorama cavalerie tijdens Napoleontisch tijdperk
Den Helder periode 1e WO tot 1930

Beuk 5. met o.a. een authentieke gevangenis, vitrines met vuistvuurwapens, foto's en schilderijen.
Tijdens de Napoleontische oorlogen was de cavalerie een belangrijk legeronderdeel.Niet alleen voor aanvallen en gevechten, maar ook voor het overbrengen van legerorders.

Beuk 7
Duitse bunker met informatie over bunkerbouw, daarbij een expositie over het thema bombardementen op Den Helder.
Mobilisatie periode 1939

Beuk 8 ( nog in uitvoering )
In beuk 8 zal het thema bevrijding worden weergegeven. Midddels een diorama zal een beeld worden gegeven van de bevrijding van Den Helder.

In 1996 opende Prins Willem Alexander officieel het schitterende gerestaureerde fort en het Noordzee aquarium, dat in de onderaardse beuken van het fort is gebouwd.
U vindt hier een 14-tal schitterende aquaria, met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel en de zeezoogdieren expositie met het skelet van Chris de potvis.
Wanneer u het terrein van het fort Kijkduin betreedt passeert u als eerste de tamboer. Dit is een grote verdedigingsmuur die als doel had het fort, het wachthuis en de fortwachterswoning te verdedigen. Achter deze verdedigingsmuur bevindt zich het voorplein met de woning en het wachthuis. Het woonhuisje, aan de rechterzijde is weer helemaal ingericht zoals het er vroeger uit heeft kunnen zien.

Naast het Noordzee aquarium bevindt zich de “feestbeuk” waar diverse feesten gegeven kunnen worden. En is er de mogelijkheid als het restaurant gesloten is gebruik te maken van horeca faciliteiten voor de bezoekers aan het aquarium en museum. Het museum richt in deze ruimte tijdelijke exposities in.


Fort Kijkduin staat bekend als een Bijzondere OntmoetingsPlek
Of je nu wilt vergaderen in alle rust, een cursus wilt volgen met na afloop outdooractiviteiten of elkaar gewoon weer eens wilt zien op een historische plek met een bijzondere maaltijd of een fantastisch feest. Het is allemaal mogelijk.
Natuur, duinen, strand en zee, oneindige vergezichten of de mysterieuze gangen en gewelven van het fort, je komt het allemaal tegen. Als je geluk hebt zie je een onderzeeboot de haven verlaten of bruinvissen op weg naar verre oorden.
Bel ons vrijblijvend en maak daarmee een begin met waarschijnlijk het meest bijzondere congres, symposium, dagje uit of feest dat je mee kunt maken.
0223-612366 ofDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Fort Kijkduin, het Noordzee-aquarium
en het museum zijn dagelijks geopend
van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Het WOKrestaurant is  geopend tot 22.00uur
Bel voor reserveringen 0223-612366

Fort Kijkduin
Admiraal Verhuellplein 1
1783AX  DEN HELDER
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.fortkijkduin.nl/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module