Rijksweg 136
1981 LD Velsen-Zuid

Beeckestijn is één van de best bewaarde buitenplaatsen in Kennemerland, waar nog heel even het dagelijks leven van rijke Amsterdamse regenten op hun achttiende-eeuws zomerverblijf voor de bezoeker te bezichtigen is.
Beeckestijn is een zeer fraaie 18de-eeuwse buitenplaats met historische formele tuinen en het oudste landschapspark van Nederland.

Vaste tentoonstelling
De logica van het landschap
De vaste tentoonstelling op de benedenverdieping in het hoofdgebouw van Beeckestijn gaat over ‘de invloed van mensen op hun in cultuur gebrachte omgeving’. Van echte natuur kan je in Nederland eigenlijk niet meer spreken. Mensenhanden hebben hier bijna alle buitenruimte vormgegeven; vanwege praktische redenen, voor de veiligheid, om in het groen te zitten, of gewoon omdat we daarmee indruk willen maken op anderen.
Een verrassend verhaal over de logica van het landschap. Wie hier binnen komt, kijkt anders naar buiten.
Er is ook een diapresentatie te zien over de geschiedenis van de buitenplaats.
De tentoonstelling in het hoofdgebouw is geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Nico Vermeer
.

.
Trotsmarkt op Beeckestijn
 van april t/m november elke derde zondag van de maand
“Trots” heeft alles te maken met het delen van passie en bevlogenheid.
Aanbieders met prachtige en heerlijke producten willen graag hun verhaal doen in een ongedwongen sfeer. Mooi gepresenteerd de laatste trends en een ontspannen sfeer is wat Trots heel trots maakt. Van worst tot zilveren sieraden en van vachten tot heerlijke verse pasta producten, de grote diversiteit is iedere maand weer een goede reden de markt te bezoeken en te genieten van de prachtige omgeving gevuld met passie en toewijding.


zaalverhuur
Beeckestijn in Velsen Zuid is een heerlijk rustige en inspirerende locatie voor vergaderingen, trainingen, workshops, presentaties, congressen, feesten, trouwerijen of bijeenkomsten. Goed bereikbaar, aan een uitvalsweg van de A9.  Dichtbij Schiphol. Volop gratis parkeergelegenheid. En wat een rust, zo middenin de Randstad.
Exploitant voor koetshuis
Albert Moorlag uit Beverwijk gaat het restaurant in het noordelijk koetshuis exploiteren. De horecaondernemer heeft nog twee bedrijven: La Caserne Blanche in Naarden-Vesting en de Spijkerpandjes in Hilversum. De brasserie op Beeckestijn zal ‘goed en betaalbaar’ zijn, met vooral biologische seizoensgerichte gerechten op de kaart. Na een verbouwing, kan het publiek er -naar verwachting- begin december terecht.

Kapelwoning wordt vakantiehuisje
De piepkleine monumentale Kapelwoning, in de uiterste zuidwesthoek van de buitenplaats Beeckestijn aan de P.C. Hooftlaan 93 in Driehuis, krijgt een nieuwe bestemming.

Eigenaar Vereniging Hendrick de Keyser gaat het restaureren en daarna verhuren als vakantiewoning. ,,Om zo meer mensen op een ongedwongen manier kennis te laten maken met historische architectuur. Op deze manier blijft historisch erfgoed bewaard èn door velen gebruikt’’,  schrijft de Vereniging in een toelichting.

Excursie
Boreel en Van Wassenaer
 Vrijdag 1 mei vindt er op Buitenplaats Beeckestijn een excursie plaats, georganiseerd door de sKBL (stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen) in samenwerking met Duivenvoorde. Deze excursie duurt van 10.00 tot 17.00 uur en begint op Beeckestijn met koffie en gebak en een inleidende lezing door kunsthistoricus Cecile Verburgopen:
Wo t/m zo 12.00 - 17.00 uur
alle feestdagen geopend behalve 1 januari
Marieke Berendsen, directeur
Christian Bertram, programmeur/curator
Léon Klein Schiphorst, communicatie
Emmy Valk, secretariaat

Beeckestijn, podium voor Tuin- en LandschapsCultuur
Rijksweg 134
1981 LD Velsen-Zuid

telefoon: 0255-522 877
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">info@buitenplaatsbeeckestijn.nl
http://www.buitenplaatsbeeckestijn.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module