Oostereiland
Hoorn

.
Laatste seizoen zeilschip Halve Maen
In 2019 kunt u de Halve Maen in Hoorn t/m 30 november voor het laatst bezoeken. Daarna gaat het schip terug naar haar Amerikaanse eigenaar.

.
 De Halve Maen ligt op de zuidpunt van het Oostereiland, bij het Centrum Varend Erfgoed, waar het in goed gezelschap is van historische vissers- en vrachtschepen.
De Halve Maen, schip vol verhalen
Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook.
.

 In een persoonlijke rondleiding nemen zij je mee op een ontdekkingsreis aan boord van het museumschip. Van de kombuis naar het vooronder. Terwijl je het hout hoort kraken en de geur van kruit en teer je neus prikkelt, val je van de ene verbazing in de andere.
.

Zeilend naar Amerika
Er zijn schepen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. De Halve Maen is daar één van. Het VOC-schip dankt zijn bekendheid aan de ontdekkingsreis die de Engelse kapitein Henry Hudson er in 1609 mee ondernam naar de Oostkust van Noord-Amerika. Deze reis gaf de aanzet tot de stichting van de kolonie Nieuw-Nederland en de nederzetting Nieuw-Amsterdam, het huidige New York.  Er valt echter nog veel meer over de Halve Maen te vertellen. Het is zonder overdrijven een schip vol verhalen.
..

Uw bezoek
 Je wordt ontvangen in het sfeervolle museum van Centrum Varend Erfgoed. Daar kun je van alles zien en te weten komen over de Halve Maen en over het harde leven van de vissers en vrachtvaarders op de vroegere Zuiderzee.
 Op je entreebewijs staat de starttijd van uw bezoek aan de Halve Maen zelf. In vier etappes nemen gidsen je mee door het hele schip en vertellen ze u de verhalen over het zeemansleven in de Gouden Eeuw. Deze rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.
.


Vooraf reserveren noodzakelijk
 Omdat we uw bezoek tot een ware beleving willen maken, beperken we het aantal bezoekers tot maximaal 40 per uur. Daarom is reserveren noodzakelijk. Dat kan online.

Zeildagen
 De Halve Maen is een zeilwaardig jacht. Het zal dan ook met enige regelmaat op het water te vinden zijn. Op die dagen is het schip niet te bezoeken.
.

Openingstijden
 2 maart t/m 31 oktober
12.00 en 17.00 uur,

Oostereiland
Hoorn

https://www.halvemaenhoorn.nl/

Sail2015 nog eens herbeleven?
Bezoek dan hier onze mobiele Sail2015 gids !
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module