Herengracht 366-368
1001 AK Amsterdam

.
Ontmoetingsplaats van bijbel, kunst en cultuur in een monument vol geschiedenis.
Een fascinerende ontdekkingstocht door de wereld van een van de oudste en meest gelezen boeken.

Archaeological discoveries, artefacts from ancient Egypt, centuries-old models of the temple of Solomon and Herod, religious objects from the Judeo-Christian tradition and even aromas bring Bible stories to life for visitors to the Biblical Museum. It houses a famous 19th-century model of the Tabernacle: a wonderful reconstruction of the sacred shrine housing the Ark of the Covenant, which the Israelites carried with them during their exile in the desert under the leadership of Moses.


Opvanghuis voor bijbels
 Oude bijbels? Lever ze in!
Het Bijbels Museum wordt een opvanghuis voor bijbels – tijdelijk, want reguliere bezoekers van het museum mogen op hun beurt een eerder ingeleverde bijbel ook weer meenemen. Het doel is om bijbels die ongebruikt bij mensen thuis staan een nieuw leven te geven.
Het Bijbels Museum roept daarom iedereen op om hun oude bijbels in te komen leveren in het museum. De toegang tot het Bijbels Museum is voor iedereen die een bijbel komt inleveren gratis! Iedereen die een bijbel inlevert wordt gevraagd een opmerking of herinnering in deze bijbel te schrijven. De bijbels worden gepresenteerd in de Bijbelzaal van het museum, in een speciale wisselkast-op-zaal.
Achter de Gevels
In de Cromhouthuizen is de tentoonstelling Achter de Gevels te zien.
In deze tentoonstelling geeft fotograaf Arjan Bronkhorst een kijkje achter de gevels van verschillende Amsterdamse grachtenhuizen.
Meer informatie over de tentoonstelling  vindt u op de website van de Cromhouthuizen: www.cromhouthuizen.nl

zon- en feestdagen van 11 tot 17 u
Gesloten op Nieuwjaarsdag en
Koninginnedag

Herengracht 366-368
 Postbus 3606
1001 AK Amsterdam

Tel: (020) 624 24 36
Fax: (020) 624 83 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.bijbelsmuseum.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module