Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

.
Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag. In de beide vijftiende-eeuwse museumpanden komen verschillende thema's aan bod.
.


Jaarlijks zijn er diverse wisseltentoonstellingen die afzonderlijke thema's uit de maritieme wereld behandelen.
Ook het Niemeyer Tabaksmuseum is in ons gebouw gevestigd.
Met 's werelds grootste collectie rookattributen toont dit museum de geschiedenis van de tabak.

The museum shows the history of shipbuilding and shipping of the northern parts of the Netherlands from the Middle Ages until the present day. In two medieval buildings dating from the fifteenth century a wide variety of subjects is covered:
.


aktiviteiten
Op zaterdagen vaart de ZK 4 van Zoutkamp naar Groningen. Op zondagen vaart de ZK4 van Groningen naar Zoutkamp.


Handelsvaart Winsum- Onderdendam
Nieuwe vaartochten met museumschip Emma!
Opgave kan al! Stuur daarvoor een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel: 050- 312 2202. De kosten voor deze tocht, inclusief lunch en vervoer terug naar de opstapplek zijn €60,- p.p. Deze vaartochten worden georganiseerd door het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de VVV Bedum, en Dasjagoud.
Vanaf 16 mei start een nieuwe vaartochtenreeks met het museumschip Emma: de Handelsvaart Winsum-Onderdendam! Tijdens deze prachtige vaartocht stap je op in de Reitdiephaven in Groningen, en vaar je via het schitterende Reitdiep naar Winsum, en van Winsum naar Onderdendam. Onderweg krijg je uitleg over het bijzondere landschap van Joop Haak, met aandacht voor de steen-en buizenfabrieken in deze regio. In Onderdendam eet je een heerlijke lunch bij het restaurant 'In de molen'. Dit restaurant heeft sinds 2013 een Michelinster! Uiteraard is er ook tijd om beide mooie dorpen te bezoeken.

filmzaal
De middeleeuwen komen tot leven: “Groningen in 1470”
De film wordt dagelijks doorlopend vertoond
In veel oude steden zijn nog restanten te zien van het middeleeuwse verleden: een paar gevels hier, een stukje stadsmuur daar. Maar waar kunt u nog een volledig middeleeuwse stad ervaren? In het Noordelijk Scheepvaartmuseum kan dat nu.
.

Voor de film “Groningen in 1470” is een unieke virtuele reconstructie van de laatmiddeleeuwse stad Groningen gemaakt. Niet eerder werd een historische stad zo compleet en in zoveel detail tot leven gewekt! In de 20 minuten durende film krijgt u een rondleiding door Groningen in 1470, waarna u zelf op een computer door een volledig navigeerbare versie van de stad kunt dwalen.

Rondleidingen, zaalhuur en
diverse arrangementen op aanvraag
.

Noordelijk Scheepvaartmuseum
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel. 050-312 22 02.
fax. 050-3183751
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module