Museumplein 2
9203 DD Drachten

.
Museum Dr8888 is gevestigd in een voormalig franciscaner klooster in het centrum van Drachten. De collectie van het museum geeft een boeiend overzicht van de beeldende kunst vanaf de twintigste eeuw tot nu. De nadruk ligt hierbij op kunstenaars en stromingen die op enigerlei wijze verbonden zijn met Friesland.
.

Museum Dr8888 is een podium voor Noord-Nederlandse beeldende kunst en historische geschiedenis van Smallingerland. Zij beheert en toont cultureel erfgoed en de collectie beeldende kunst van Smallingerland en omgeving. De algemene maatschappelijke doelen zijn: het bevorderen van cultuurparticipatie en een duidelijke rol spelen in de beleving van Drachten als culturele hoofdstad van Friesland.
.


.

Museum Dr8888 organiseert meerdere wisseltentoonstellingen per jaar en één keer per jaar een ‘block-buster’, een grote tentoonstelling die in het hele museum te zien zal zijn.
Museum Dr8888 heeft een grote eigen collectie werken van de Thijs en Evert Rinsema. In de speciale Rinsemavleugel is werk te zien van deze bijzondere kunstenaars en hun tijdgenoten, zoals Kurt Schwitters en Theo van Doesburg.
.


Museum Dr8888 heeft een Museumcafé en een prachtige tuin waar koffie met gebak wordt geserveerd. In de Museumwinkel vindt u boeken, kaarten en bijzondere cadeaus, met name voor kinderen. Het museum beschikt verder over een lift en een invalidentoilet.
.
Openingstijden:
di t/m zo    11.00 – 17.00 uur
Op maandag gesloten
Gesloten: Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.
Geopend: Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag, tweede kerstdag en oudejaarsdag.
.
Bezoekadres:
Museumplein 2
9203 DD Drachten

.
(t) (0512) 51 56 47
(e) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumdrachten.nl/
 
NAAR BOVEN