Minckelersstraat 11
(De Heerenveense School)
8442 CE Heerenveen

.
EEN UNIEK DUBBELMUSEUM IN HEERENVEEN
In hartje centrum van Heerenveen, vlakbij de gezellige winkeltjes en sfeervolle restaurants ligt het Museum Heerenveen waar u aan de hand van archeologische vondsten, zeldzame historische objecten en indrukwekkende kunst van onder andere Dirk Piebes Sjollema, Jan Mankes en Tjeerd Bottema kennis maakt met deze veelzijdige gemeente
.

Onderdeel van het Museum Heerenveen, is het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum. Een zeer sfeervol museum, waar u zich in de leefwereld waant van één van de meest boeiende personen uit de recente Nederlandse geschiedenis. Domela Nieuwenhuis (1846-1919), de vader van het Nederlandse socialisme, was de meest gehate en geliefde persoon van zijn tijd.
.


 .
NAAR BOVEN

.
 Ook de vorstelijke geschiedenis van Oranjewoud komt in het museum aan bod. Op de 'zolder van pake' viert de nostalgie hoogtij. Daar treft u naast een complete veenarbeiderswoning ook Abe Lenstra en andere Heerenveense sporthelden aan.

De sfeervolle museumwinkel, met het interieur van een 19de eeuwse apotheek, mag u zeker niet overslaan. In het museumcafé kunt u onder het genot van een heerlijke kop koffie bijkomen van alle indrukken.
.


Het museum organiseert rondleidingen, stadswandelingen en kinderfeestjes. Voor scholen heeft het museum kijkwijzers en museumlessen.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 11:00 - 17:00 u
Zaterdag en zondag: 13:00 - 17:00 u
Eerste paasdag en 30 april gesloten.
.
Museum Heerenveen/
Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum
Minckelersstraat 11
(De Heerenveense School)
8442 CE Heerenveen

.
Telefoon 0513 - 62 34 08
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.heerenveenmuseum.nl
 
NAAR BOVEN