fotograaf ANDRÉ RUSSCHER

Koningslaan 9
3981 HD Bunnik

.
Aan de oever van de Kromme Rijn, slechts drie kilometer van de binnenstad van Utrecht, ligt Landhuis Oud-Amelisweerd. Deze bijzondere historische buitenplaats bestaat uit een 18e eeuws landhuis en koetshuis met daaromheen parkbossen, boomgaarden en landerijen. Het is een oase van rust en ruimte in een van de dichtstbevolkte delen van Nederland.
.

Belangrijk in de Collectie behangsels is het bijna 250 jaar oud papieren Chinees behang, gemaakt in Kanton en door de V.O.C. naar Nederland gebracht. De wanden van de twee belangrijkste salons van het landhuis zijn er mee bedekt.
.
Hedendaagse kunst in historische buitenplaats.
Het Landhuis is een Rijksmonument waar exposities georganiseerd worden door meerdere partijen en makers.
Zo is van 2022 t/m 2026 het Centraal Museum Utrecht te gast in Landhuis Oud Amelisweerd. Deze prachtige, historische buitenplaats vormt vijf jaar lang, van de lente tot en met de herfst, het decor voor een solotentoonstelling van een gerenommeerde Nederlandse kunstenaar van nu.

.

Op de eerste verdieping van het landhuis brengt het Centraal Museum Utrecht tentoonstellingen waarbij de kracht van kunst leidend is. ‘Artist-driven’, wat betekent dat elke kunstenaar een open podium krijgt om werk en wensen te presenteren in wisselwerking met de historische kamers.
Zo wordt van deze historische buitenplaats een actuele vrijplaats gemaakt, waar zowel kunstliefhebber als parkbezoeker wordt getrakteerd op een bijzondere kunstervaring.

.

.

OPENINGSTIJDEN
1 april t/m 12 november 2023
Woensdag t/m zondag
11:00 – 17:00 uur
Entree op donatie
Beslis zelf welke bijdrage je doet. Onze dank is groot!

Reserveren is niet nodig
.

Landhuis Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
3981 HD Bunnik
Nederland

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://landhuisoudamelisweerd.nl
 
NAAR BOVEN