Eschberg 7
6291 NK Vaals

.
Stichting Museum Vaals
kunst met verbeelding
.
 De Neo-romaanse kloosterkapel, in 1908 gebouwd voor de Paters Camillianen een kloosterorde die opkomt voor de zieken en hulpbehoevende mensen, is een aanbouw van het monumentale landhuis “De Esch”, dat als klooster werd ingericht.
. De kapel is in 1995 door de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten geselecteerd als Rijksmonument.

.

.Museum Vaals, zoals uit de naam al blijkt, is gevestigd in het mooie heuvelachtige Zuid-Limburg, een stukje buitenland in Nederland, slechts twee kilometer vanaf het drielandenpunt en het hoogste punt van Nederland.
.
In de naast Landal Hoog Vaals gelegen monumentale kloosterkapel "De Esch" presenteert het beslist vernieuwende museum onder de naam: Museum Vaals, kunst met verbeelding haar tentoonstellingen.
.

museumvaals.nl
.


 .
NAAR BOVEN

.


.

MUSEUMCAFÉ
Tegenover het museum wordt momenteel een aangename ruimte gerealiseerd voor een drankje en een hapje. In deze ruimte is het ook mogelijk om lezingen over de verschillende kunststromingen te houden.

KETTINGZAAGKUNSTENAARS HALEN ST BARBARA UIT BOOMSTAM >


Beide kunstenaars zullen de heilige Barbara, de echte Limburgse heilige voor de mijnwerkers, uit hun eigen eikenboomstam laten verschijnen..
MUSEUM VAALS BLIJFT JEZUS REDDEN
Museum Vaals is op zaterdag 12 januari 2013 in Brunssum gestart met haar Tour de Limbourg om te voorkomen dat Jezus op de afvalhoop terechtkomt.
De ingeleverde stukken die veel voor mensen betekend hebben en vaak nog steeds veel betekenen, zullen gebruikt worden bij komende tentoonstellingen en wellicht een geheel nieuw museum.


Toegangsprijs
Vast tarief € 3,00
Vrienden van het Museum gratis

Stichting Museum Vaals, kunst met verbeelding
Eschberg 7
6291 NK Vaals

.
Tel: 0031 (0)43 3060080
  0031 (0)6 53814523
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumvaals.nl/
.
Postbus 30, 6290 AA Vaals
KVK-nummer: 1410472
 

NAAR BOVEN