Bongerd 18
Heerlen

.
SCHUNCK is een museum voor hedendaagse moderne kunst en architectuur in Heerlen. Het museum biedt in én vanuit het monumentale Glaspaleis een rijk aanbod aan tentoonstellingen, lezingen, debatten en bijzondere projecten voor de stad Heerlen én de Wereld.
.
Aan het museum zijn tevens een bibliotheek en muziek- en dansschool verbonden die zich eveneens in het Glaspaleis bevinden.

Op het dak van een van de mooiste gebouwen van Nederland (het Glaspaleis), met het mooiste uitzicht over Heerlen en het Limburgse heuvelland, ligt het restaurant van SCHUNCK*.
.

Het Glaspaleis Heerlen is één van de 1000 belangrijkste architectuurmonumenten van de 20ste eeuw waarvan er dertien in Nederland staan.
Het Glaspaleis is gebouwd in 1933-1935 in opdracht van het Heerlense Modehuis Schunck en ontworpen door architect Frits P.J. Peutz (1896-1974).
.
In 2003 heropende het voormalige warenhuis voor mode, tapijten, stoffen en bedden zijn deuren, na een indrukwekkende renovatie onder leiding van de architecten Jo Coenen (Heerlen, 1949) en Wiel Arets (Heerlen, 1955).
.

.

 .
NAAR BOVEN

 INSTAGRAM
.
.
.

 
NAAR BOVEN

TENTOONSTELLING Andy Warhol: Vanitas
September 2024 - maart 2025

Andy Warhol Zelfportret 1986
© Lees tekst onderaan artikel

In september 2024 opent SCHUNCK Museum in Heerlen in samenwerking met The Andy Warhol Museum in Pittsburgh de tentoonstelling Andy Warhol: Vanitas.
Het is zestien jaar geleden dat er een grote Andy Warhol solotentoonstelling in Nederland te zien was.
De tentoonstelling omvat 120 werken en voorwerpen uit het persoonlijk archief en is samengesteld in nauwe samenwerking met Patrick Moore, directeur van The Andy Warhol Museum.

foto: © The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc. c/o Pictoright Amsterdam 2024
Self-Portrait, 1986, Medium: acrylic and silkscreen ink on linen. The Andy Warhol Museum, Pittsburgh; Founding Collection

.
openingstijden
dinsdag t/m zondag
11.00 - 17.00 uur
.
Schunck*
Bongerd 18
Heerlen


.
tel 045 577 22 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.schunck.nl
 
NAAR BOVEN