Ligne 2
6131 MT Sittard

.
Sinds januari 2015 gaat het "Museum de Domijnen" een samenwerking aan met verschillende partners onder de nieuwe naam "De Domijnen".
Hierin zijn op dit moment Stadsschouwburg Sittard-Geleen, BiblioNova, Museum Het Domein en het Euregionaal Historisch Centrum opgegaan.
Voorlopig treft u ons nog via de afzonderlijke websites en andere informatiekanalen van deze organisaties. We werken er hard aan om u zo snel mogelijk op alle manieren aan te spreken vanuit De Domijnen.
Volg ons op www.dedomijnen.nl
.

Museum De Domijnen is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie. Vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit worden hier de geschiedenis van stad en streek en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst getoond.
De afdeling Hedendaagse Kunst, op de benedenverdieping, is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde met fotografie, videokunst en cross-overs als herkenbare specialisaties. Vooral jonge helden en hun oudere artistieke voorbeelden staan hier centraal.
.


De afdeling Stedelijke Historie & Archeologie, op de bovenverdieping, richt zich met een voorliefde voor een volkenkundig perspectief op heden en verleden van de regio. Bovendien is hier de vaste collectie archeologische en historische voorwerpen te zien en er is een speciale multimediastraat voor jongeren.
Museum De Domijnen is gevestigd in een voormalige negentiende eeuwse stadsschool in het historische hart van Sittard.
.


Leven aan de Maas

hetdomein


.
NAAR BOVEN
Elke zaterdag: Kids Climbing (6 t/m 13 jaar)Heilige huisjes van zwart goud
Verhalentocht
Als iets stopt, begint dan iets nieuws? Een koempel moest na de sluiting van de mijnen het meeste wennen aan… het daglicht.
Deze verhalentocht begint waar de deuren van de mijnen voor altijd gesloten werden. Hoe is het de bewoners uit de voormalige mijnwerkerskoloniën Sanderbout en Lindenheuvel vergaan?
Voor meer informatie zie www.verhalentocht.eu.


Kunst op Zolder

De kunstworkshops van Kunst op Zolder zijn er voor kids tussen de 7 en12 jaar. Tijdens Kunst Op Zolder zal je in 14 keer van alles over kunst leren. Maar vooral dat kunst leuk is om te zien en te doen.


di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur
Ligne 2
Postbus 230
6131 MT Sittard
Netherlands

T tel:088-5995600
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.dedomijnen.nl/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module