Oud-Valkenburg 1
 Schin op Geul

.
Een oase van groen, een harmonie van geuren en kleuren, een uniek gebied in een monumentale omgeving.
Ooit was het de tuin van kasteel Schaloen. In het vroegere Limburg vond men bij elk kasteel, landhuis en boerderij een nutstuin, waarin groenten, kruiden, kleinfruit en een klein assortiment snijbloemen werden geteeld ten behoeve van de bewoners.

.
Nu is het een combinatie van heemtuin en kruidentuin. Samen met de watermolen vormen zij de drie elementen van de kasteeltuin Oud-Valkenburg, een kostbaar erfgoed waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan.
.

In het heemparkgedeelte is ruim plaats voor inheemse flora. Zo’n vierhonderd plantensoorten die typerend zijn voor de Zuid-Limburgse flora, zijn er verzameld. Daarnaast zijn er oude veldgewassen en groenten aangeplant.
.
Tevens kan men genieten van de geuren en kleuren van tal van geneeskrachtige en keukenkruiden. Ook is er dierenleven te zien. In de waterpoel krioelt het van de waterslakken, salamanders en groene kikkers. Bijen vliegen af en aan, vooral rond de imkerij.
.

.
 .
NAAR BOVEN



.
In de Kasteeltuin wordt er geen eten en drinken verkocht. In de nabije omgeving zijn er echter voldoende accommodaties, waar u kunt genieten van heerlijke drankjes en gerechten.
Het meenemen van honden, ook aangelijnd, is helaas niet toegestaan (met uitzondering van gediplomeerde geleidehonden/assistentiehonden. Neem in dat geval de hiervoor geldende papieren mee)
.
Openingstijden
jaarlijks vanaf half april tot begin oktober
Woensdag t/m  Zondag 12.00 – 16.00 uur
Maandag en Dinsdag gesloten
.
Kasteeltuin Oud-Valkenburg
Oud-Valkenburg 1
 Schin op Geul

.
tel. 043-4592684 (uitsluitend tijdens openstelling)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.kasteeltuinoudvalkenburg.nl/
 
.
NAAR BOVEN