Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg

.
Te midden van de oude fabrieksgebouwen van Mommers en Dröge staat nu een markant en high tech EntreeGebouw, als een symbool voor openheid en gastvrijheid. 
Eenmaal binnen zult u merken, dat we letterlijk alles hebben aangepakt waardoor uw bezoek nog plezieriger en boeiender zal worden. Houdt u van experimenteren, wilt u meer weten en geïnspireerd worden, dan hopen we u spoedig te ontmoeten.
.

De wollendekenfabriek 1900-1940
(permanente tentoonstelling)


Van ruwe wol tot deken In de (semi-) permanente tentoonstelling De wollendekenfabriek is een beeld en sfeer gecre?d van een textielfabriek zoals die in de periode van 1900 tot 1940 in Nederland bestond.
.

 Hete Harten Koele Koppen
(permanente tentoonstelling)
Hoe leefde en werkte een thuiswever in Tilburg honderd jaar geleden? Hoe kijken wevers, spinners, spoelsters, ploegbazen, arbeidsmigranten en directeuren terug op hun werk in de Nederlandse textielindustrie? Wat waren oorzaken voor de teloorgang van de textielindustrie in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw? Welke mensen werken nu in de textiel? Deze vragen en nog vele, vele anderen krijgen een antwoord in de nieuwe permanente expositie in het Textielmuseum.

Een creatief bedrijf
Het Textielmuseum is ook een creatief bedrijf. Vormgevers, kunstenaars en studenten worden uitgenodigd om met bijzondere ontwerpen te komen, die onze vakmensen omzetten in patronen voor computergestuurde textielmachines. Vakmanschap wordt verbonden met creativiteit.
.


Made in Tilburg
In de museumwinkel vindt u de bijzondere textielproducten, die op onze machines zijn gemaakt: Made in Tilburg. Het zijn ontwerpen van gevestigde en jonge talentvolle ontwerpers en kunstenaars.
.

 .

aktiviteiten
Workshops op zondag
Het TextielMuseum organiseert op de eerste en derde zondag van iedere maand workshops onder leiding van museumdocenten Veronica Vaes en Marjo Dirks.
 De workshops lopen uiteen van mouleren met autogordels voor volwassenen tot kussensloop bedrukken voor kinderen.
Iedere eerste zondag van de maand is er tussen 14.00 en 16.00 uur een inloopworkshop. Hieraan kunnen per keer zo´n 30 personen deelnemen. Op de derde zondag van de maand is deelname alleen mogelijk op inschrijving.

Di t/m vrijdag 10 tot 17 uur.
za-zo 12-17.
.
Goirkestraat 96
Mommerskwartier
5046 GN Tilburg

Bezoekersinfo: 013 5494 564
Fax: 0031135363240
www.textielmuseum.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module