Elzenweg 25
5144 MB Waalwijk

.

 Gesloten voor publiek.
Tot medio 2021 werken wij achter de schermen aan onze verhuizing naar het nieuwe museumpand aan het Raadhuisplein in Waalwijk.
Voor informatie over het nieuwe museum kunt u terecht op de website www.museumpluswaalwijk.nl
 

Heb je een briljant idee of verhaal? Of ligt er bij jou op zolder een film die niet aan de nieuwe tentoonstelling mag ontbreken? Meld dat dan via het contactformulier ‘Wat kan ik bijdragen’ op de officiele site van Museum Plus Waalwijk.
.
We bouwen het museum samen met de echte mede-eigenaren: de mensen die het verleden kennen en er ook in de toekomst aan mee willen doen. En we kunnen alle hulp gebruiken.

Op het gebied van lederen meubelen en kleding worden geen verzamelactiviteiten verricht.
.


. Dat leer niet alleen wordt gebruikt voor de fabricage van schoenen blijkt wel uit onze internationale collectie leren zadels en hamen. De functie van een zadel bij het berijden van dieren is voor iedereen duidelijk. Een haam of gareel daarentegen is wat minder bekend; dit is het leren juk om de hals van trekdieren. Hiermee kon een paard b.v. worden aangespannen voor een wagen of ploeg.
Het gebruik van leer is heel veelzijdig; denk maar eens aan koffers, handschoenen, muziekinstrumenten, wajangpoppen, sieraden, kunstobjecten en het alom bekende kraanleertje.
.

schoenenmuseum

Wednesday Whiskey x The Artists
Wednesday Whiskey, het jonge herenschoenenmerk van Marijn Verschure, lanceert een bijzonder project.

Nationale en internationale kunstenaars werden uitgenodigd om een paar Wednesday Whiskey schoenen te voorzien van hun specifieke signatuur. Het resultaat is een serie in het oog springende kunstwerken,.Openingstijden
Met ingang van maandag 16 januari 2017 is de huidige locatie van het Nederlands Leder en Schoenen Museum aan de Elzenweg in Waalwijk voor het publiek gesloten.
.

Elzenweg 25
5144 MB Waalwijk

0416-332738
www.schoenenmuseum.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module