Hoofdstraat 28
7213 CW  Gorssel

.
MORE is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Hier is de collectie van Hans Melchers ondergebracht. Deze verzameling bevat werk van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar.
.

Het gebouw van MORE in Gorssel is ontworpen door de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk.
Hij was ook verantwoordelijk voor de verbouwing en aanpassing van de Hermitage Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag en de nieuwe entree van het Van Gogh Museum.
Het voormalig gemeentehuis van Gorssel diende als startpunt bij Van Heeswijks ontwerp. Het museum is een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving waarin het staat.
.

Ruurlo opening 2017
In 2017 opent MORE een tweede locatie in Kasteel Ruurlo. De restauratie van het kasteel vindt plaats onder leiding van de gerenommeerde architect Cor Bouwstra, die eerder het Anne Frank Huis in Amsterdam en Kasteel De Haar in Haarzuilens restaureerde.


MORE heeft topwerken van modern-realistische aartsvaders (-en moeders) Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Charley Toorop. De collectie bevat ook naoorlogs realistisch werk en wordt nog altijd uitgebreid met nieuwe verwervingen.
.

KidsGids Museum MORE
Museum MORE heeft een speciale kidsgids ontwikkeld. Met deze leuke kijkwijzer kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar zelf op ontdekkingstocht door ons museum
.

MUSEUM MORE is open van dinsdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur
DE MUSEUMKAART IS GELDIG BIJ ONS + €3 tentoonstellingstoeslag.
.

Locatie Gorssel
Hoofdstraat 28
7213 CW  Gorssel

tel 0575-760300
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://museummore.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module