Lange Gasthuisstraat 19
2000 Antwerpen

.
Het Museum Mayer van den Bergh is het allereerste museum ter wereld dat letterlijk rond één collectie is gebouwd. Met speciale belangstelling voor Bruegel.
Heel weinig musea zijn het werk geweest van één man, dikwijls zijn het de mooiste. Zo verzamelde Fritz Mayer van den Bergh een heel museum bij elkaar. Een stroom van topwerken uit de Middeleeuwen en de Renaissance verhuisde door zijn toedoen naar Antwerpen.
.

binnen

Schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten, tekeningen, glasramen en nog veel meer, vonden voorgoed hun plaats in een huiselijke omgeving met aangepaste historische stijl. In elke kamer weet de verzamelaar je te verleiden met zijn verfijnde smaak, zijn uitzonderlijke kennis en zijn oog voor kwaliteit.
.
Antwerpen heeft heel wat moois te bieden. In het Museum Mayer van den Bergh en het Rubenshuis trekt zomaar duizend jaar Europese kunst aan je voorbij. Deze twee unieke Antwerpse huizen zijn als variaties op een zelfde thema: je ontdekt er wat 'leven met kunst' zoal kan betekenen.
.

Schilderkunst van de 13de tot de 18de eeuw. Beeldhouwwerken van de 12de tot de 18de eeuw. Tekeningen van de 16de tot de 19de eeuw. Kunstnijverheid: vooral Romaanse en gotische perioden (edelsmeedwerk, kleinsculptuur, ivoren, bronzen, wandtapijten, kant, aardewerk, porselein, miniaturen, antieke beelden, verluchte handschriften).
.

.

.


Nieuw ontdekte tekening van Pieter Bruegel de Oude
Een nieuw kunstwerk van Pieter Bruegel de Oude is ontdekt!

Het werk is alleen te zien tijdens de tentoonstelling 'Pieter Bruegel ongezien!'. Curator Manfred Sellink stelt er een pas ontdekt werk van Pieter Bruegel de Oude voor. Het is een tekening van een berglandschap met twee reizigers. In compositie, beeldopbouw en tekentechniek zitten alle kenmerken van Bruegel zijn werk uit de periode 1552-55.
Pieter Bruegel de Oude, ca. 1558, Museum Mayer van den Bergh © Musea stad Antwerpen


Museum Mayer van den Bergh
Lange Gasthuisstraat 19
2000 Antwerpen

tel. +32 (0)3 232 42 37
fax +32 (0)3 231 73 35
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://museum.antwerpen.be/mayervandenbergh//
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module