Godshuizenlaan 2
B-9000 Gent

.
De schitterende abdij- en kloostergebouwen van de Bijloke waarin het STAM gehuisvest is, zijn op zich al bezienswaardigheden. Zo herbergt de abdij unieke pre-Eyckiaanse muurschilderingen in één van de mooiste middeleeuwse refters van West-Europa.
.
In de 14de-eeuwse abdij zal het STAM u laten kennismaken met het verhaal van de stad in een eigentijds multimediaal vast circuit. Het aangrenzende 17de-eeuwse klooster zal ruimte bieden aan tijdelijke tentoonstellingen en andere projecten.
.

Een vast circuit zal u meenemen langs een chronologisch parcours van objecten en multimedia die de ontwikkeling en groei van Gent schetsen.
Wat het STAM anders maakt, is dat het echte topstuk zich niet tussen de muren van het STAM zal bevinden. Dat topstuk is Gent zelf en een bezoek aan het Stadsmuseum zal niet volledig zijn zonder een bezoek aan de stad.
.


 
NAAR BOVEN

het verhaal van gent
permanent – tentoonstellingen
(meer dan) 50 jaar migratie
Ook het STAM werkt in 2014 rond migratie: met de blikvangers op straat en de routes in de stad van Blijven plakken - meer dan 50 jaar migratie naar Gent.
Tot op vandaag vormt de migratie een minder bekend hoofdstuk in de stedelijke geschiedenis. Het STAM brengt het naar je toe en zorgt ervoor dat Gent zich in 2014 meer dan ooit laat kennen als stad van de wereld. Na 'Blijven plakken' zal dit stukje geschiedenis toegevoegd worden aan het vaste STAMcircuit Het verhaal van Gent.
.

concerten in de abdijrefter
.  De 14de-eeuwse refter van de Bijlokeabdij kan niet alleen bogen op unieke pre-Eyckiaanse muurschilderingen, maar ook op een uitzonderlijke akoestiek. Een gedroomde locatie om live gebrachte middeleeuwse muziek te beluisteren

openingstijden
open van dinsdag tot zondag van 10 tot 18u
gesloten op maandag (behalve op feestdagen) en op 24, 25, 31 december en 1 januari



Bijlokesite
Godshuizenlaan 2
B-9000 Gent

.
Telefoon: + 32 (0)9 267 14 00
Fax: + 32 (0)9 267 14 98
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.stamgent.be
 
NAAR BOVEN